Antena Meniu Search
x

Raed Arafat spune că este posibil să se reia unele decizii din luna martie

Raed Arafat invocă o presiune uriașă asupra sistemului medical românesc. De asemenea, Arafat precizează că subiectul a fost luat în batjocură, în loc să se respecte măsurile impuse.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 17.10.2020, 18:32

Arafat dezvăluie presiuni enorme pe sistemul de sănătate românesc
Raed Arafat crede că lupta cu pandemia de coronavirus a fost pierdută - Hepta
  • Raed Arafat a spus ce crede că se va întâmpla în continuare, în România
  • Este posibil să se revină la unele dintre măsurile luate în martie

Update: Afirmația lui Raed Arafat "lupta cu Covid-19 a fost pierdută" se referea la decesul șefei unității de primiri - urgență de la Fetești și nu la situația pandemică din România, afirmația fiind preluată eronat de agențiile de presă, informează DSU într-un comunicat.

Redăm integral comunicatul DSU

"Ca urmare a răspândirii pe mai multe a surse a afirmației conform căreia secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență ar fi afirmat că “Lupta cu Covid-19, din păcate am pierdut-o!” Facem următoarea precizare: În cadrul unei intervenții prin Skype a șefului DSU la o televiziune, respectiv Digi 24, discuțiile purtate au vizat  mai multe subiecte, printre care amintim, contextul sanitar actual, noi direcții de acțiune etc. În cadrul aceleași discuții, șeful DSU a vorbit și despre presiunea asupra sistemului medical din această perioadă, fapt pentru care a transmis un mesaj de condoleanțe colegilor, familiei cadrului medical trecut în neființă ieri, 16 octombrie 2020, ca urmare a infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Prezentăm astfel o parte din afirmația șefului DSU: “... Din păcate mai avem colegi care se îmbolnăvesc dintre cei care îngrijesc pacienții și vreau să transmit public condoleanțele colegilor de la Fetești și întreg sistemul de urgență și a colegilor medici în general pentru decesul șefei unității de primiri - urgență de la Fetești care din păcate după o lună de luptă cu COVID-19, din păcate am pierdut-o.” Subliniem faptul că  afirmația “Lupta cu Covid-19, din păcate am pierdut-o!”  este scoasă din context, reieșind un titlu de impact, preluat de mai multe trusturi de presă, dar care, conform celor precizate este neadevărat"

Raed Arafat, secretar de stat MAI, șeful DSU: "Vom ajunge la un moment în care pacienţii nu vor mai putea fi transferaţi către spitale desemnate Covid, ci vor rămâne în spitalele în care sunt şi vor fi trataţi în spitalele respecive unde trebuie create circuite la nivelul Terapiei Intensive, la nivelul altor secţii care să permită tratarea altor pacienţi. Şi la acest moment avem pacienţi care se tratează în spitalele care nu sunt desemnate Covid pentru că nu reuşim să transferăm imediat, ci transferăm peste câteva ore sau a doua zi. Dar la un moment va trebui să ne pregătim clar şi sistemul trebuie pregătit şi s-au dat indicaţii de către Ministerul Sănătăţii către întreg sistemul sanitar că la un moment dat vom începe să ţinem bolnavii şi în secţiile non-Covid şi posibil vom ajunge şi la bază, din nou, la reducerea capacităţii pentru cazurile elective"

Arafat spune că este posibil să se revină la măsurile care s-au luat în luna martie, însă adaptate la situația prezentă.

Arafat: "Un subiect de critică și batjocură"

Raed Arafat, secretar de stat MAI, șeful DSU: "Ce am pregătit la începutul pandemiei şi din fericire nu s-a întâmplat atunci şi a devenit un  subiect de critică şi de batjocură deciziile noastre de atunci, acum ne confruntăm cu el şi este clar că unele decizii, posibil să le luăm, să revenim la ce am luat atunci în martie, dar adaptat la situaţia de acum. cele mai importante măsuri au fost pe sistemul sanitar şi mă refer la asta"

sursa: news.ro

Acest articol a fost actualizat.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Raed Arafat spune că este posibil să se reia unele decizii din luna martie