Antena Meniu Search
x

Asistentă la Ambulanța Suceava, gâtuită de lacrimi: "Ne lipim combinezoanele cu scotch și le căptușim cu cearșaful de pe targă" (Video)

O asistentă de la Ambulanța Suceava a povestit, gâtuită de lacrimi, că echipamentele pe care le folosesc ambulanțierii nu le oferă protecție împotriva infecției cu coronavirus. Spune că sunt obligați să lipească ținutele cu scotch sau să le căptușeșască cu cearșafurile care sunt puse pe targă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.04.2020, 07:11

O asistentă de la Ambulanța Suceava spune că echipamentele oferă protecție împotriva infecției cu coronavirus
Asistentă la Ambulanța Suceava, gâtuită de lacrimi: Ne lipim echipamentul cu scotch și îl căptușim cu cearșaful de pe targă - Facebook
  • Ambulanțierii își cârpesc combinezoanele cu scotch.
  • Un pacient cu coronavirus a fost plimbat 10 ore printre spitale, în Suceava.

O asistentă de la Ambulanța Suceava a povestit, gâtuită de lacrimi, că echipamentele pe care le folosesc ambulanțierii nu le oferă protecție împotriva infecției cu coronavirus. Spune că sunt obligați să lipească ținutele cu scotch sau să le căptușeșască cu cearșafurile care sunt puse pe targă.

Ieri, femeia a mers o zi întreagă între mai multe spitale, pentru a preda un pacient infectat cu Covid-19. Deși se afla în stare gravă, timp de 10 ore nu a fost primit de nicio unitate spitalicească. 

Asistenta a declarat la emisiunea Sinteza Zilei că, atât ea, cât și colegii ei luptă pentru a le oferi pacienților lor o șansă la viață, în condițiile în care spitalele din județ sunt supraaglomerate, iar echipamentul lor de protecție este precar, departe de a fi suficiente în lupta cu virusul mortal.

"Suntem carne de tun!"

"În momentul de față, suntem carne de tun. Nu avem ținute, se rup. Te obligă să le tragi cu scotch, să le căptușești cu cearșafurile care sunt puse pe targă. Avem acei botoșei pe care îi au vizitatorii în spital și se rup de la atâtea drumuri - suntem efectiv fără nicio protecție.

Ochelarii au fost o vreme, apoi nu au mai fost. Te obligau să îi iei, să îi dezinfectezi și să îi pui mai departe la ochi. Acele viziere s-au primit din fel și fel de sponsorizări, măștile se dau cu bucata. Trebuie să ai grijă ca pe icoana cea sfântă, Doamne ferește să le consumi. 

Și ești obligat să taci. Dacă faci un comentariu pe Facebook, ești sunat și amenințat cu procuratura. Un coleg de-al meu a postat un comenatriu și o fotografie cu ținuta purtată de asistenții pe ambulanță și a fost sunat imediat de domnul director, care i-a spus că va avea de-a face cu procuratura dacă nu le șterge. 

Când i-am arătat domnului director ținutele rupte de pe noi, dumnealui a dat din umeri și a spus 'asta este, nu ai ce face, bine că le avem și pe astea'", a mai spus asistenta la Sinteza Zilei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Asistentă la Ambulanța Suceava, gâtuită de lacrimi: "Ne lipim combinezoanele cu scotch și le căptușim cu cearșaful de pe targă" (Video)