Antena Meniu Search
x

Asistenta medicală Lenuța Buta, reintrodusă pe lista deceselor de COVID-19

Ministerul Sănătăţii a revenit asupra cauzei decesului Lenuței Buta, asistenta medicală de 46 de ani din Botoșani. Potrivit ultimei raportări a INSP, femeia a murit din cauza noului coronavirus.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.06.2020, 07:49

Lenuța Buta, o asistentă care lucra la Spitalul din Botoșani, răpusă de coronavirus
Asistenta Lenuța Buta, reintrodusă pe lista deceselor de COVID-19 - Facebook
  • Autoritățile sanitare au făcut o nouă rectificare în cazul Lenuța Buta, asistenta medicală din Botoșani care a murit în 23 mai.
  • INSP a anunțat că decesul asistentei a fost provocat de noul coronavirus.

Lenuța Buta, asistenta medicală din Botoșani care a murit pe 23 mai, după două teste negative de coronavirus, a fost reinclusă pe lista deceselor provocate de COVID-19. 

Ministerul Sănătății ceruse reanalizarea cazului după ce inițial autoritățile au trecut-o ca deces din cauza virusului, apoi au retras-o de pe lista morților de coronavirus.

"Conform Ordinului Ministerului Sănătății 961/2020 și informațiilor primite de la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iasi unde cazul a fost internat, acest deces este considerat ca fiind deces de COVID-19, deși în momentul decesului avea două teste negative pentru coronavirus", a transmis Grupul de Comunicare Strategică într-un comunicat

Asistenta se află printre cele opt decese provocate de coronavirus raportate miercuri.

Reamintim că Lenuța Buta, care lucra la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani, a fost diagnosticată pe 23 aprilie cu Covid-19, iar pe 23 mai a încetat din viață.

Deşi iniţial a fost catalogat ca deces Covid-19, ulterior aceasta a fost scoasă de pe listă.

Aseară, Grupul de Comunicare Strategic a anunțat opt noi decese din cauza infecției cu coronavirus, bilanțul ajungând la 1.296 de morți.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Asistenta medicală Lenuța Buta, reintrodusă pe lista deceselor de COVID-19