Antena Meniu Search
x

ATAC ARMAT în Germania: MAE anunţă că printre victimele atacului de la Munchen nu se află cetăţeni români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, sâmbătă dimineaţă, că, potrivit datelor obţinute până la acest moment, printre victimele atacului de la Munchen nu se află cetăţeni români.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, sâmbătă dimineaţă, că, potrivit datelor obţinute până la acest moment, printre victimele atacului de la Munchen nu se află cetăţeni români.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, a început procedurile specifice de verificare dacă printre persoanele afectate sunt şi cetăţeni români. Astfel, conform datelor obţinute până la acest moment, printre victime nu se află cetăţeni români, anunţă MAE.

Întregul personal român din cadrul Consulatului General al României la Munchen a fost activat pentru a oferi sprijin în caz de necesitate, iar o echipă consulară de la Consulatul General de la Bonn a fost mobilizată pentru a se deplasa la Munchen dacă situaţia o impune.

Pentru acordarea asistenţei consulare şi preluarea solicitărilor cetăţenilor români, au fost puse la dispoziţia acestora numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) şi telefonul de urgenţă al oficiului consular +49 1602087789.

Astfel, la Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS), activ în regim permanent 24/24, au fost preluate 12 apeluri telefonice.

Cetăţenii români aflaţi în Munchen continuă să aibă la dispoziţie numerele de telefon menţionate, operate în regim de permanenţă de Centrul de Contact şi Suport. Totodată, cetăţenii români aflaţi în străinătate pot să semnaleze orice situaţie deosebită şi pe adresa de email [email protected], adaugă Ministerul Afacerilor Externe.

Un tânăr german de origine iraniană, în vârstă de 18 ani, a deschis focul, vineri seară, într-un centru comercial din Munchen, unde a ucis nouă persoane, după care s-a sinucis. De asemenea, alţi 16 oameni au fost răniţi.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » ATAC ARMAT în Germania: MAE anunţă că printre victimele atacului de la Munchen nu se află cetăţeni români