Antena Meniu Search
x

Atacul din Orlando: Celui mai puternic lider al lumii i se aduc acuzaţii grave. Afla despre ce este vorba

Potrivit republicanului John McCain, preşedintele american Barack Obama este “direct responsabil” de masacrul de la Orlando.

Potrivit republicanului John McCain, preşedintele american Barack Obama este “direct responsabil” de masacrul de la Orlando.

Senatorul american şi fost candidat republican la Casa Alba, John McCain, l-a criticat cu virulenţă pe Obama, în ziua în care preşedintele american s-a aflat în oraşul din Florida, alături de familiile victimelor celui mai grav atentat din Statele Unite după 11 septembrie 2001.

“Barack Obama este direct responsabil de atac, pentru că atunci când a repatriat toată lumea din Irak, Al-Qaida a mers în Siria, a devenit Statul Islamic, iar SI este ce este în prezent din cauza eşecurilor lui Barack Obama”, a declarat John McCain în prezenţa jurnaliştilor în interiorul Senatului la Washington.

John McCain, învins de Barack Obama la prezidenţialele din 2008, a revenit rapid asupra afirmaţiilor, în urma numeroaselor reacţii, explicând că “nu a vrut să insinueze că preşedintele este responsabil în persoană” de masacru.

“M-am exprimat greşit”, a menţionat senatorul. “M-a referit la deciziile preşedintelui Obama în domeniul securităţii naţionale, nu la preşedinte în persoană”, a scris John McCain.

Senatorul republican şi alţi colegi de-ai săi au avertizat de multă vreme că incapacitatea preşedintelui american de a îi învinge pe jihadişti “va permite organizaţiei teroriste să inspire, planifice, să pună la cale ori să conducă atentate în Statele Unite şi în Europa, cum a făcut la Paris, Bruxelles, San Bernardino şi de acum la Orlando”.

sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Atacul din Orlando: Celui mai puternic lider al lumii i se aduc acuzaţii grave. Afla despre ce este vorba