Antena Meniu Search
x

ATACUL TERORIST din biserica din Normandia: VIDEO cu momentul intervenţiei poliţiştilor

Momentul intervenţiei poliţiştilor francezi în cazul atacului brutal de la biserica din Normandia a fost surprins de o persoană aflată la faţa locului, fiind dată publicităţii de un site francez la câteva zile după tragedie.

Momentul intervenţiei poliţiştilor francezi în cazul atacului brutal de la biserica din Normandia a fost surprins de o persoană aflată la faţa locului, fiind dată publicităţii de un site francez la câteva zile după tragedie.

Site-ul www.dailymotion.com a publicat, miercuri, înregistrarea făcută în momentul intervenţiei poliţiei în urma atacului din biserica catolică din localitatea franceză Saint-Etienne-du-Rouvray, situată în apropiere de Rouen.

Saint-Etienne-du-Rouvray (76). Prise d'otages à... de Letelegramme

Doi tineri de 19 ani, despre care gruparea teroristă Stat Islamic susţine că i-au jurat credinţă, au intrat, marţi, în biserica din localitatea franceză şi au luat mai ostatice cinci persoane. 

Adel Kermiche şi Malik P l-au forţat pe preotul catolic octogenar care oficia în acel moment o slujbă să îngenuncheze, înainte de a-l înjunghia mortal în timp ce strigau rugăciuni în arabă în faţa altarului.

Unul dintre martori a descris cum atacatorii au introdus cuţitul în gâtul preotului Jacques Hamel, iar acesta a căzut la pământ. Ulterior, cei doi militanţi au încercat să evadeze din biserică, folosindu-le pe femei drept scuturi umane, însă au fost neutralizaţi de forţele de intervenţie franceze.

Adel Kermiche aştepta punerea sub acuzare pentru terorism şi era eliberat pe cauţiune, purtând o brăţară de securitate în timpul atacului, care a fost dezactivată în primele ore ale dimineţii. Adolescentul, în vârstă de 19 ani, era monitorizat de autorităţi după ce a încercat în două rânduri să se alăture jihadiştilor Statului Islamic din Siria şi a stat aproape un an de zile în spatele gratiilor.

Al doilea terorist implicat în atacul de la biserică a fost identificat drept Abdel Malik P, născut pe teritoriul francez, care locuia în localitatea Aix-lex-Bains din Alpi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » ATACUL TERORIST din biserica din Normandia: VIDEO cu momentul intervenţiei poliţiştilor