Antena Meniu Search
x

Au început procedurile de extrădare pentru Cristian Rizea, arestat la Chișinău

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău, după retragerea cetățeniei, iar autoritățile din Republica Moldova au anunțat că au demarat deja procedura de extrădare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.11.2020, 19:35

Au început procedurile de extrădare pentru Cristian Rizea, arestat la Chișinău
Au început procedurile de extrădare pentru Cristian Rizea, arestat la Chișinău - Mediafax Foto / Marian Ilie via Hepta
  • Cristian Rizea a fost condamnat în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție.
  • Fostul deputat a fost reținut marți după-amiaza, la Chișinău, la puțin timp după ce președintele Igor Dodon i-a retras cetățenia.

Cristian Rizea, condamnat în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție, a fost reținut marți după-amiaza, la Chișinău, la puțin timp după ce președintele Igor Dodon i-a retras cetățenia.

Astăzi, i-a fost retrasă cetățenia prin decretul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, după ce a fost obținută într-un mod fraudulos, în anul 2018, fiind inițiate procedurile în corespundere cu cadrul normativ. Autoritățile au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova și România”, a informat poliția Republicii Moldova.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, se află la Chişinău, în Republica Moldova, unde s-a stabilit împreună cu familia sa, unde se știa că ar fi protejat de serviciile secrete ruse și protejat de Igor Dodon.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Au început procedurile de extrădare pentru Cristian Rizea, arestat la Chișinău