Antena Meniu Search
x

Aurelia Țagă, candidata Pro România la CJ Bacău, are coronavirus. Ieri a apărut într-o poză cu Victor Ponta și primarul din Bacău

Candidatul Pro România la şefia Consiliului Județean Bacău, medicul Aurelia Ţaga, a fost diagnosticat cu COVID-19, după ce una dintre colegele sale s-a infectat. Femeia, care a apărut ieri alături de liderul Pro România, Victor Ponta, și primarul Bacăului, Cosmin Necula, într-o fotografie, fără mască, este asimptomatică.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 04.09.2020, 18:33

Aurelia Țagă, diagnosticată cu coronavirus
Victor Ponta, alături de Aurelia Țagă și primarul Bacăului, Cosmin Necula - Facebook / Victor Ponta
  • Candidatul Pro România la şefia CJ Bacău, medicul Aurelia Ţaga, diagnosticată cu COVID-19
  • Victor Ponta susține că s-a protejat și a renunțat la mască doar pentru acea fotografie

Potrivit news.ro, Aurelia Țagă afirmă că au renunţat la mască şi la distanţare doar cât a fost făcută fotografia, astfel că nici Ponta şi nici Necula nu corespund definiţiei date persoanelor considerate "contact direct".

”Dragi băcăuani, dragi prieteni, Am primit astăzi o veste pe care n-aş dori să o primească nimeni. Am fost confirmată cu noul CoronaVirus! Pe care l-am contractat în spital, la datorie, încercând să-mi ajut pacienţii, aşa cum face orice medic şi asistent devotat. Pentru că indiferent de pericol, nu poţi să nu îi ajuţi pe copiii în suferinţă. Noi, medicii, suntem în prima linie şi ne-am asumat aceste riscuri. De aceea, nu avem voie să ne plângem. Face parte din specificul muncii noastre şi, aşa cum fiecare meserie are riscurile ei, medicina le are pe ale sale. Au păţit-o şi alţi colegi şi, mă tem, o vor mai păţi. Fiindcă boala nu alege. Iar medicii sunt şi ei oameni”, a anunțat Ţaga pe Facebook.

Victor Ponta dă vina pe Orban, PNL și PSD

Liderul Pro România consideră că nu ar fi trebuit organizate alegeri în perioada pandemiei și acuză "încăpățânarea" PNL și PSD.

"Doamna Doctor Aurelia Taga (candidat PRO Romania la Presedintia Consiliului Judetean Bacau) a contractat, din pacate, ca multi alti medici, noul coronavirus!

Ii urez, in numele Echipei PRO Romania, multa sanatate - din pacate aceste Alegeri NU trebuiau sa aiba loc in aceste conditii / dar interesele electorale ale PNL si PSD sunt mai importante decat sanatatea publica!

Faptul ca liderii locali ai PSD (desi nu au candidat la Bacau si sustin o persoana de la PPUSL) speculeaza aceasta situatie in scop politic este rusinos pentru nivelul la care au coborat / sunt convins ca alegatorii ii vor sanctiona pentru asta!

Eu fac campanie alaturi de candidatii PRO Romania - respectand toate regulile de siguranta (masca, dezinfectant, numar de persoane, evenimente in spatii deschise) / inclusiv momentul fotografiilor (in care imi scot masca) este organizat de staff in conditii de siguranta! Voi face tot ce tine de mine sa imi protejez familia, colegii si toti cei cu care interactionez!

Dar - trag inca o data semnalul de alarma - incapatanarea lui Orban si a celor de la PNL si PSD in a face Alegeri in aceasta perioada - va aduce un cost urias pentru romani! Si raspunderea trebuie sa fie a celor vinovati!", a scris Victor Ponta pe pagina oficială de Facebook.

Cosmin Necula a anunţat că intră în izolare, atât cât îi vor recomanda medicii.

"Intru în izolare pentru siguranţa tuturor! Medicul pediatru Aurelia Ţaga, candidata Pro România la funcţia de preşedinte al Consiliul Judeţean, a fost confirmată pozitiv Covid-19. La fel ca mulţi alţi medici din cadrul SJU Bacău, doamna doctor s-a infectat în urma contactului cu un coleg de breaslă. Echipa de campanie a respectat regulile impuse în contextul actual dar, cu toate acestea, luăm măsuri suplimentare de protecţie. Pe acestă cale, vă informez că, din respect pentru băcăuani şi pentru colegii mei, mă voi izola pentru următoarele zile, atât timp cât îmi vor recomanda autorităţile medicale", a scris pe Facebook Necula.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Aurelia Țagă, candidata Pro România la CJ Bacău, are coronavirus. Ieri a apărut într-o poză cu Victor Ponta și primarul din Bacău