Antena Meniu Search
x

Reacția MAE la declarațiile ministrului de Externe ungar: "Afirmațiile sunt provocatoare și inadecvate"

Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat de presăm, după declarațiile ministrul ungar de Externe, în care acesta susținea că declaraţia preşedintelui român este "una efectiv necivilizată şi care poate instiga la ură".

de Redactia Observator

la 29.04.2020, 22:45

- Profimedia

MAE informează că, față de postarea, pe pagina de Facebook a ministrului ungar al Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, cu privire la declarațiile de astăzi ale Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

"Oficialul ungar deturnează, în mod absolut regretabil, sensul afirmațiilor Președintelui României cu privire la proiectul de lege privind statutul așa-zisului ”Ținut Secuiesc” – o temă care se circumscrie exclusiv unei dezbateri interne din România cu privire la un demers legislativ care contravine Constituției române, partea ungară neavând a se pronunța asupra acestui subiect. Așadar, MAE consideră provocatoare și inadecvate afirmațiile oficialului ungar privind calificarea discursului Președintelui României ca fiind incitare la ură și apreciază că este necesar ca partea ungară să își revizuiască propriile atitudini și acțiuni care denotă lipsă de respect la adresa României și înalților oficiali români. De asemenea, față de comentariile oficialului ungar, MAE subliniază că România își respectă și își exercită responsabilitățile constituționale față de toți cetățenii săi, indiferent de etnia acestora, și acționează susținut pentru consolidarea unei societăți integrate, bazate pe valorile umanismului, inter-culturalității și respectului reciproc. MAE român, manifestând responsabilitate față de relația foarte importantă dintre România și Ungaria – parteneri strategici, state membre UE și aliate NATO – s-a abținut, în ultima perioadă, la a reacționa la o serie de manifestări provocatoare ale părții ungare, urmărind să evite deteriorarea, în mod complet nejustificat și artificial, a relației bilaterale", se arată în comunicatul MAE.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Reacția MAE la declarațiile ministrului de Externe ungar: "Afirmațiile sunt provocatoare și inadecvate"