Antena Meniu Search
x

Avarie majoră RADET în București, sute de blocuri fără apă caldă și căldură. Explicațiile directorului Termoenergetica

O nouă avarie RADET, în București. Sute de blocuri din Pantelimon şi Nicolae Grigorescu au rămas fără apă caldă și căldură, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 07.12.2019, 11:59

Avarie RADET în Pantelimon și Nicolae Grigorescu
Avaria ar urma să fie remediată până la ora 15:00 - Profimedia Images (stock)

O nouă avarie RADET, în București. Sute de blocuri din Pantelimon şi Nicolae Grigorescu au rămas fără apă caldă și căldură, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Oamenii din partea de est a Capitalei au petrecut noaptea în frig, în timp ce afară se înregistrau temperaturi de minut 4 grade Celsius. Avaria s-a produs vineri, la ora 14:00.

Alexandru Burghiu, directorul general al Termoenergetica, compania municipală ce a preluat atribuțiile RADET, după falimentul regiei, a precizat că rețeaua de termoficare are o vechime de 53 de ani și trebuia schimbată de acum trei decenii.

"A avut loc avarie în Bulevardul Basarabia, zona afectată foarte mare, am alimentat sector 2 și 3 dintr-un CET, proiectul spune ca era nevoie de 3 CET-uri. De fiecare data când e avarie, aria e mult mai mare. Am izolat în timpul nopții racordul rupt al magistralei, intrare cu mare greutate, peste 100 de grade, sunt 5 puncte termice care vor fi repuse în funcțiune", a declarat Alexandru Burghiu.

Întrebat de ce vine apă rece la robinete, acesta a precizat că "foarte puțină lume înțelege, apa fierbinte vine de la centru, dar se face transfer de căldură, ea ajunge în punctul termic prin schimbătoare, sunt circuite separate. La avarie apa nu mai ajunge, în robinete e rece, neîncălzită".

"În condițiile în care avem un sistem de 52 de ani, trebuia schimbat acum 30 de ani, avem patru CET-uri și trebuiau șase, nu pot decât sa garantez ca timpii sunt cei mai scurți tehnic la intervenție, mai mult nu putem da", a mai spus Alexandru Burghiu, la Antena 3.

Avaria ar urma să fie remediată până la ora 15:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Avarie majoră RADET în București, sute de blocuri fără apă caldă și căldură. Explicațiile directorului Termoenergetica