Antena Meniu Search
x

Avocatul Poporului intervine în cazul fetiţei luată cu mascaţi din casă, la Baia cu Aramă

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a demarat o anchetă urgentă în cazul fetiței luată cu mascații din casa în care a crescut, după ce a fost adoptată de o familie din Statele Unite ale Americii.

Avocatul Poporului intervine în cazul fetiţei luată cu mascaţi din casă, la Baia cu Aramă

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a demarat o anchetă urgentă în cazul fetiței luată cu mascații din casa în care a crescut, după ce a fost adoptată de o familie din Statele Unite ale Americii.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a demarat o anchetă urgentă în cazul fetiței luată cu mascații din casa în care a crescut, după ce a fost adoptată de o familie din Statele Unite ale Americii. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României, privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor. Ancheta va fi efectuată de către specialiști din cadrul Domeniului pentru prevenirea torturii și Avocatului Copilului”, potrivit unui comunicat de presă remis de purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului, Matei Vîrtosu.

„Mass-media a relatat faptul că o fetiță de opt ani a fost luată cu mascaţii, ieri, 21 iunie 2019, din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost înfiată de o familie din America. „Nici criminalii nu sunt luaţi cum luaţi fetiţa aceasta”, au spus localnicii. Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus, vineri, efectuarea unei percheziţii la locuinţa asistentului maternal care s-a opus ca fetiţa să meargă la cei doi soţi care au înfiat-o.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi au susţinut că nu au fost informaţi că fetiţa va fi luată cu mascaţii din casa în care a locuit de la vârsta de aproximativ un an. Momentul în care mascaţii au intrat în casa din Baia de Aramă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii şi strigă "mami, nu vreau să plec!". Şi vecinii au fost revoltaţi de această situaţie (...) Un protest a avut loc, ieri seara, în Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi. Unele persoane aveau afişe cu mesaje precum „Sorina merită un loc în România, alături de familia ei”, „Lăsaţi-o pe Sorina să decidă” sau „Sorina are o familie şi centrele sunt pline de orfani””, se mai arată în comunicat, potrivit News.ro.

O nouă înregistrare video arată intervenţia în forţă a procurorului de caz, vineri dimineaţă,  pentru a o lua pe Sorina din casa în care a crescut, la Baia de Aramă, ca să fie dusă la familia adoptivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Avocatul Poporului intervine în cazul fetiţei luată cu mascaţi din casă, la Baia cu Aramă