Antena Meniu Search
x

Video Băiatul care şi-a ucis fratele mai mic cu o armă cu aer comprimat, în stare de şoc. Psiholog: "Mulţi copii de 8 ani nici nu realizează pe deplin ce înseamnă moartea"

Tragedie într-o familie din Mureş, care se afla la un picnic în a doua zi de Paşte! Un copil a pus mâna pe o armă cu aer comprimat lăsată nesupravegheată de un pădurar şi a îndreptat-o spre fratele său, mai mic cu trei ani. A crezut că e ....o joacă şi a tras. Medicii sosiţi la faţa locului nu l-au mai putut salva. Vă avertizez că urmează detalii cu puternic impact emoţional.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 25.06.2021, 15:01

Băiatul care şi-a ucis fratele mai mic cu o armă cu aer comprimat, în stare de şoc. Psiholog: "Mulţi copii de 8 ani nici nu realizează pe deplin ce înseamnă moartea"

O zi însorită, perfectă pentru un picnic în aer liber. Fără să stea prea mult pe gânduri, mama, tatăl şi cei doi copii au ieşit la iarbă verde, alături de mai multe familii. Printre cei ieşiţi să petreacă în a doua zi de Paşte se afla şi un angajat al ocolului silvic, care şi-a luat cu el şi o armă cu aer comprimat. Puşca i-a făcut cu ochiul copilului, care a luat-o să se joace. 

 Alex Prunean, reporter Observator: Băiatul de 8 ani a luat arma lăsată nesupravegheată aici, pe prispă, în timp ce adulţii erau aşezaţi la masă. Fără să realizeze pericolul, şi-a împuşcat în piept fratele mai mic aflat la nici doi metri distanţă.

Arma era deţinută legal şi făcea parte din categoria celor neletale, dar împuşcătura de aproape, în trupul firav al băieţelului, a fost fatală.

Matiș Ioana, medic specialist medicină de urgență din cadru UPU SMURD Târgu Mureș: Copilul a fost găsit în stop cardio-respirator sub manevre de resuscitare făcute de către un martor. Noi am început manevrele de resuscitare avansate, intubaţie, masaj cardiac extern... 

Pe acelaşi subiect

N-a mai putut fi salvat

Alex Prunean, reporter Observator: Medicii SMURD au ajuns la faţa locului în mai puţin de 15 minute şi chiar dacă l-au resuscitat pe micuţ mai bine de o oră, nu l-au mai putut salva. Alica îi atinsese organe vitale.

Locul a fost împânzit de poliţişti, criminalişti, dar şi de experţi în arme şi muniţii. Aceştia încearcă să afle cum a fost posibil ca un om cu experienţă să lase arma nesupravegheata în preajma copiilor.

"Am şi eu doi copii, dar aşa ceva... Nu am cuvinte. Pur şi simplu".

"Cine e de vină? Cine a lăsat arma acolo".

Copilul de 8 ani este în stare de şoc şi va fi consiliat psihologic.

Gabriela Groza - doctor in psihologie judiciară: "La această vârstă este vorba de un accident şi nu a fost ceva intenţionat. Foarte mulţi copii de 8 ani nici nu realizează pe deplin ce înseamnă moartea, ce înseamnă că cineva nu mai este, faptul că nu mai este pentru totdeauna". 

Emanuela Farcaş, purtătorul de cuvânt IPJ Mureş: "Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care sa produs nefericitul eveniment".

Daca va fi găsit vinovat, posesorul armei riscă să ajungă după gratii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Băiatul care şi-a ucis fratele mai mic cu o armă cu aer comprimat, în stare de şoc. Psiholog: "Mulţi copii de 8 ani nici nu realizează pe deplin ce înseamnă moartea"