Antena Meniu Search
x

Primarul Capitalei vrea să dea bani femeilor gravide. Anunțul făcut în urmă cu puțin timp de Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, va propune două proiecte care să vină în sprijinul femeilor însărcinate, dar și al cuplurilor care nu pot avea copii.

Firea vrea sa dea bani pentru femeile insarcinate - Foto: pixabay.com

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, va propune două proiecte care să vină în sprijinul femeilor însărcinate, dar și al cuplurilor care nu pot avea copii.

Firea va propune ca Primăria Capitalei să sprijine financiar femeile însărcinate, în vederea efectuării de analize medicale pe perioada sarcinii.

"Potrivit statisticilor efectuate atât la nivel național, cât și în București, sunt multe femei care nu au bani și care nu-și pot efectua analizele medicale și pot descoperi prea târziu probleme legate de sarcină, ceea ce nu este de dorit", a declarat Firea.

În plus, primarul Capitalei dorește să se introducă un sprijin financiar și pentru cuplurile care nu pot avea copii, în sensul acoperirii complete a serviciilor medicale, inclusiv a tratamentului inițial, pentru pacientele care au indicație de la medic.

"Sunt, din nefericire, foarte multe cupluri infertile. Au nevoie de un sprijin deoarece prin decontările de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) se acordă un număr de tratamente, printr-un subprogram național, dar acest număr niciodată nu ajunge, nu este suficient și putem afirma că este o bătălie și o competiție pentru a obține acest ajutor de la stat pentru un program de fertilizare. Iată că primăria Capitalei, pentru femeile din București care au indicație de la medicul specialist să urmeze un astfel de program de fertilizare în vitro, vor fi sprijinite, achitându-li-se pachetul complet de servicii medicale, inclusiv tratamentul inițial", a explicat Firea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Gabriela Firea a făcut aceste precizări cu ocazia semnării unui protocol tripartit de colaborare între Primaria Capitalei, Asociația Colectiv GTC 3010 și Spitalul clinic de urgenta “Sfântul Ioan”pentru construirea unei maternități în curtea Spitalului clinic de urgenta “Sfântul Ioan”.

Firea consideră că aceste două proiecte, care ar putea fi discutate, săptămâna viitoare, în cadrul Consiliul General al PMB, vor avea ca rezultat sporirea natalității.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Primarul Capitalei vrea să dea bani femeilor gravide. Anunțul făcut în urmă cu puțin timp de Gabriela Firea