Antena Meniu Search
x

Foto Taximetrist de 56 de ani, vindecat de Covid după 7 luni de spitalizare: „Medicii au spus de 3 ori că o să mor”

Un bărbat de 56 de ani s-a întors acasă, vindecat de Covid-19, după 222 de zile petrecute pe patul de spital. Este cel mai longeviv pacient infectat cu virusul Sars-Cov 2 din Marea Britanie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 13.11.2020, 11:19

Ali Sakallioglu alături de familie
Bărbat de 56 de ani, vindecat de Covid după 7 luni de spitalizare - Facebook/ Ali Sakallioglu
  • Bărbatul a fost confirmat pozitiv în martie.
  • A suferit un infarct, un AVC, sepsis şi colpas pulmonar.

Şoferul de taxi, Ali Sakallioglu, a petrecut mai bine de 7 luni în spital după ce a fost confirmat pozitiv Covid-19. Peste 50.000 de oameni au murit din cauza virusului în Marea Britanie.

În perioada spitalizării, omul de 56 de ani a suferit un infarct, un accident vascular cerebral, colaps pulmonar şi sepsis.

De asemenea, familiei sale i s-a spus de trei ori că avea să moară.

Dar Ali, care este și jucător de poker, a reușit să învingă în lupta împotriva virusului, întorcându-se acasă, în locuinţa sa din Catford, sud-estul Londrei.

„Putem face asta, putem învinge Covid împreună” a spus Ali, bunicul a nouă copii. "Putem câștiga acest război așa cum am câștigat primul și al doilea război mondial”.

Ali a cerut, de asemenea, britanicilor să respecte regulile guvernului pentru a reuşi să limiteze răspândirea virusului.

Potrivit The Sun, bărbatul, care are diabet de tip 1, a dezvoltat simptome Covid-19 la sfârșitul lunii martie - când Marea Britanie a fost cufundată pentru prima dată într-o carantină la nivel național.

După ce a urmat în acel moment sfatul guvernului, care trebuia să sune la numărul unic de urgenţă, i s-a spus să se autoizoleze, dar a fost dus de urgență la spital la începutul lunii aprilie după ce simptomele sale s-au agravat.

A fost transferat la ATI după ce a ajuns la Spitalul Universitar Lewisham. Ulterior a fost dus de urgență la King's College Hospital, din Camberwell, pentru o intervenție chirurgicală după ce a suferit un atac de cord și a fost plasat într-o comă indusă: "Medicii au spus de trei ori că o să mor"

După trei luni în comă, în cele din urmă a fost mutat la un azil de bătrâni pentru a putea fi ajutat în procesul de reabilitare, inclusiv pentru a-și recâștiga capacitatea de a mai putea merge.

Acum că este acasă, dar speră să se întoarcă la slujba sa de șofer de taxi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Taximetrist de 56 de ani, vindecat de Covid după 7 luni de spitalizare: „Medicii au spus de 3 ori că o să mor”