Antena Meniu Search
x

Panică în Oslo, după ce un bărbat înarmat a furat o ambulanţă şi a spulberat trecătorii

Incident teribil în Oslo, după ce un bărbat înarmat a furat o ambulanţă şi a intrat cu ea în mai mulţi trecători. Printre răniţi se află şi doi bebeluşi, gemeni.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.04.2020, 13:55

Doi bebeluşi au fost răniţi în timpul atacului
Un bărbat înarmat a atacat mai mulţi oameni cu o ambulanţă furată - Youtube/ Emergency Scandinavia

Incident teribil în Oslo, după ce un bărbat înarmat a furat o ambulanţă şi a intrat cu ea în mai mulţi trecători. Printre răniţi se află şi doi bebeluşi, gemeni.

Incidentul a avut loc într-un cartier rezidenţial situat în nordul capitalei norvegiene.

Printre persoanele rănite se află o femeie cu un cărucior pentru copii şi cu cuplu de vârstinici care au fost nevoiţi să se arunce pe jos din calea maşinii pentru a scăpa cu viaţă. Femeia şi cei doi bebeluşi, gemeni, au fost duşi la spital.

Medicii de la Spitalul Universitar din Oslo au anunţat că este vorba despre doi bebeluşi în vârstă de 7 luni, unul dintre ei fiind rănit uşor.

Potrivit unor martori, poliţia a avut un schimb de focuri cu bărbatul aflat la volan, până în momentul în care au reuşit să ţintească pneurile ambulanţei. Atacatorul şi-a încheiat cursa în grilajul de la intrarea unui bloc, nefiind grav rănit.

Poliţia a precizat că se află de asemenea în căutarea unui al doilea suspect, o femeie, având ca semnalmente „pielea de culoare deschisă, părul şaten, uşor ondulat, purtând o haină neagră, posibil sub influenţa unor substanţe”.

”Noi nu avem pentru moment vreo informaţie care să arate că incidentul este de natură teroristă”, a anunţat pe Poliţia din Oslo.

Bărbatul în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost arestat, iar tânăra de 20 de ani este în continuare căutată de poliţie. Ambii sunt de naţionalitate norvegiană şi ar mai fi avut antecedente.

Potrivit Mirror, forţe de poliţie, puternic echipate şi înarmate, au fost desfăşurate la faţa locului, survolat cu un elicopter. Motivaţiile suspectului rămân încă necunoscute.

Norvegia a fost ţinta mai multor atacuri teroriste ale extremei drepte - inclusiv un dublu atentat comis de către Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane la 22 iulie 2011.

Niciun atentat al unor extremişti islamişti nu a fost comis până în prezent pe teritoriul norvegian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Panică în Oslo, după ce un bărbat înarmat a furat o ambulanţă şi a spulberat trecătorii