Antena Meniu Search
x

Un nou medic fals, descoperit de polițiștii din București. Elibera analize medicale fără a face vreun control

Polițiștii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reținut un bărbat de 26 de ani care practica fără drept profesia de medic, într-un cabinet din Sectorul 3.

de Redactia Observator

la 27.02.2019, 15:24

Medic fals în București
Poliţiştii din Bucureşti au reținut un bărbat care practica fără drept profesia de medic - pixabay.com

Polițiștii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reținut un bărbat de 26 de ani care practica fără drept profesia de medic, într-un cabinet din Sectorul 3. Agenții au găsit la percheziții diplome și certificate despre care sunt bănuieli că ar fi false.

Tânărul în vârstă de 26 de ani este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false.

În luna ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 11 au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, cu privire la faptul că la data de 17 decembrie 2018 a plătit o sumă de bani unei societăţi comerciale cu profil medical, din Sectorul 3, pentru efectuarea unui examen de specialitate, iar reprezentantul firmei i-a eliberat un buletin de analiză, fără a o supune vreunui control sau a o conecta la un aparat. Ulterior, un medic specialist din cadrul unui spital i-a adus la cunoştinţă că buletinul de analize respectiv nu reprezintă un examen imagistic”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat că într-un imobil, situat în Sectorul 3,  sunt amenajate mai multe spaţii folosite ca puncte de lucru de către mai multe societăţi.

Pe acelaşi subiect

Astfel, cabinetul indicat de către reclamantă a fost închiriat unei societăţi comerciale, reprezentată de un bărbat, în vârstă de 26 de ani.

Medicul nu era în evidențele instituțiilor

Acesta a fost depistat, iar asupra sa au fost găsite mai multe ştampile, cu inscripţii aferente mai multor specializări medicale. De asemenea, au fost identificate şi ridicate mai multe documente, diplome şi certificate, ce urmează a fi expertizate, având în vedere existenţa unei suspiciuni rezonabile că acestea sunt false”, au mai precizat poliţiştii.

Potrivit news.ro, din verificările efectuate la instituţii cu atribuţii în domeniul sănătăţii a rezultat că în evidenţele acestora nu există vreun medic cu datele de identificare ale celui în cauză.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Pacienții care au intrat în contact cu falsul medic sunt rugaţi să se adreseze Secţiei 11 Poliţie, de pe Calea Vitan nr. 43, care instrumentează cazul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un nou medic fals, descoperit de polițiștii din București. Elibera analize medicale fără a face vreun control