Antena Meniu Search
x

Tânără batjocorită în parc, acuzată de poliţişti că avea cont pe un site de întâlniri

Katie Johnston, o tânără de 25 de ani, din Aberdeen, Scoţia, a trăit drama vieţii ei. După ce a fost batjocorită de un necunoscut în parc, a fost obligată să ducă muncă de convingere şi cu poliţiştii care nu au i-au crezut mult timp versiunea asupra poveştii.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 06.05.2019, 17:08

Cazul tinerei batjocorite ar putea schimba o lege fundamentală
Katie a trebuit să-i convingă pe poliţişti că a fost victima unui atac - Mercury Press via Daily Mail

Katie Johnston, o tânără de 25 de ani, din Aberdeen, Scoţia, a trăit drama vieţii ei. După ce a fost batjocorită de un necunoscut în parc, a fost obligată să ducă muncă de convingere şi cu poliţiştii care nu au i-au crezut mult timp versiunea asupra poveştii.

Incidentul de la care a pornit întreaga poveste s-a produs în urmă cu mai bine de trei ani, în ianuarie 2016, când Katie se afla într-un parc din centrul oraşului unde a fost atacată şi batjocorită.

Atacatorul care a batjocorit-o pe tânără în parc, 10 ani de închisoare

Conform Daily Mail, în cursul anchetei, poliţiştii i-au solicitat telefonul mobil al tinerei sub pretextul că ar putea găsi pe acesta amprente lăsate de atacator.

Pe acelaşi subiect

Însă oamenii legii şi-au depăşit rolul. I-au intrat fetei în telefon şi au aflat că aceasta avea un cont pe un celebru site de întâlniri.

Din momentul respectiv, poliţiştii au considerat că tânăra minte şi că, de fapt, ea ar fi mers în parc tocmai pentru a întreţine o partidă fierbinte de amor cu un bărbat găsit pe site-ul respectiv.

Katie a avut nevoie de zile întregi pentru a-i convinge pe poliţişti că scenariul nu era unul veritabil şi că, într-adevăr, ea a căzut victima unui atacator.

Până la urmă, a reuşit să-i convingă pe oamenii legii să continue ancheta şi, în cele din urmă, să obţină reţinerea atacatorului, Alasdair McDonald, şi condamnarea lui la închisoare, finalmente, pentru 10 ani.

Tânăra batjocorită în parc, vulnerabilă când a cedat telefonul poliţiştilor

Mai mult, Katie a obţinut şi o posibilă schimbare a legii, astfel încât victimele să nu mai fie obligate să-şi predea bunurile poliţiei.

Pentru că, pornind de la acest caz, a crescut numărul celor care susţin că protecţia datelor şi protecţia drepturilor omului sunt călcate în picioare.

Katie a şi recunoscut că "în momentul în care le-am cedat telefonul, m-am simţit extrem de vulnerabilă ştiind că datele mele personale ajung în mâinile altor oameni".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Tânără batjocorită în parc, acuzată de poliţişti că avea cont pe un site de întâlniri