Antena Meniu Search
x

Un bătrân le oprea vecinilor internetul la aceeași oră, în fiecare zi, timp de aproape doi ani

O situație misterioasă din Aberhosan, Țara Galilor, a fost în sfârșit elucidată, după ce locuitorii orașului rămâneau fără internet în fiecare zi, la aceeași oră.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 22.09.2020, 23:43

Bătrânul nu știa ce se întâmplă
Vechiul televizor al bătrânului oprea internetul în tot satul, în fiecare zi, la aceeași oră - Profimedia Images/Foto de arhivă

Timp de 18 luni s-au chinuit inginerii provderului de internet să rezolve problema, însă de fiecare dată se întâmpla același lucru, la aceeași oră, indiferent de câte soluții se aplicau.

S-au schimbat echipamente scumpe, au fost schimbare cabluri, fibre optice, receptoare, emițătoare, s-au resoftat servere, nimic nu părea că poate rezolva problema. Într-un final, după instalarea unui program special de urmărire a semnalului, s-a descoperit cauza.

Televizorul foarte vechi al unui bătrân emitea un semnal care interfera cu banda largă a întregii localități. Astfel, de fiecare dată când bătrânul pornea televizorul, la 7 dimineața, toți vecinii rămâneau fără internet. Atunci când îl stingea, toată lumea putea să folosească internetul fără probleme.

Inginerii s-au plimbat luni în șir prin localitate cu un monitor numit analizor de spectru, pentru a încerca să găsească orice interferență care să ajute la identificarea problemei.

"S-a dovedit că la 7 dimineața, în fiecare dimineață, localnicul își pornea vechiul televizor, care, la rândul său, ar fi blocat banda largă pentru întreaga localitate. S-a constatat că televizorul emite un singur zgomot de impuls la nivel înalt (SHINE), care provoacă interferențe electrice în alte dispozitive", spune un specialist, citat de BBC.

Suzanne Rutherford, inginer șef Openreach pentru Țara Galilor, a precizat că orice componente electrice, de la lumini exterioare la microunde, pot avea un impact asupra conexiunilor de bandă largă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un bătrân le oprea vecinilor internetul la aceeași oră, în fiecare zi, timp de aproape doi ani