Antena Meniu Search
x

Beat mort, un preot din Vaslui a dat afară mireasa, mirele şi nuntaşii, a închis biserica şi s-a culcat în altar! Naşa mare: "Sunteţi un drac beat!" (Video)

Scene incredibile în comuna Iana din Vaslui.  Un preot care trebuia să oficieze o nuntă și botez s-a îmbătat și, după ce a fost apostrofat de enoriaşi, i-a dat afară din biserică.

Beat mort, un preot din Vaslui a dat afară mireasa, mirele şi nuntaşii, a închis biserica şi s-a culcat în altar! Naşa mare: "Sunteţi un drac beat!"
Beat mort, un preot din Vaslui a dat afară mireasa, mirele şi nuntaşii, a închis biserica şi s-a culcat în altar! Naşa mare: "Sunteţi un drac beat!" - Observator

Scene incredibile în comuna Iana din Vaslui.  Un preot care trebuia să oficieze o nuntă și botez s-a îmbătat și, după ce a fost apostrofat de enoriaşi, i-a dat afară din biserică.

Ziua care ar fi trebuit sã fie una extrem de frumoasã pentru mireasa Liliana Bălan, aflatã în scaunul cu rotile, a fost un adevãrat coşmar.

Supãrat după ce a aflat că are şapte plângeri de la enoriaşi, la Episcopia Huşilor, preotul Mãrcutã a decis sã-şi înnece amarul în alcool.

„Astãzi am clacat. Am fost informat cã am sapte reclamatii, de la sapte oameni pentru care Biserica e strãinã, si apãrare de la nimeni, si am cãzut sufleteste si trupeste”, a scris părintele pe Facebook, potrivit vremeanoua.ro

Aşa că, dupã ce a bãut bine de supãrare, preotul a mers la bisericã pentru a oficia cununia şi botezul. Naşii cuplului, dar şi ai bebeluşului care trebuia botezat, au aşteptat aproape două ore să înceapă ceremoniile. Enervaţi, aceştia au intrat în altar şi au constatat cu stupoare că Marius Mãrcutã era în altar, beat mangă şi cu capul pe masã.

Revoltaţi, nuntaşii i-au reproşat preotului lipsa de responsabilitate. Simţinudu-se lezat, părintele i-a dat afarã şi a închis lãcasul de cult.

Naşii, mirii şi nuntaşii au fost nevoiţi sã apeleze la autoritãti pentru ca nunta şi botezul sã se poatã oficia în altã bisericã. Dupã mai multe telefoane si apeluri disperate, tot alaiul a plecat la Biserica din satul Hãlãreşti, comuna Iana, din dispozitia protopopului de Bârlad, Vasile Lãiu. 

"Am venit atâtea sute de kilometri, sã cunuãm pe tinerii Vasile si Liliana Balan, sã le botezãm copilul. Am ajuns la 15.15 la bisericã, am asteptat o orã, douã, dar când colo am gãsit preotul mort de beat în altar! Cei care slujeau cu el ne tot spuneau cã pãrintele citeste, dar noi ne-am înfuriat, cã trecuserã deja douã ore de când asteptam si noi nu am venit de la sute de kilometri sã stãm dupã preotul care nu voia sã se trezeascã!

Dupã ce l-au trezit bãietii nostri, cã dormea cu capul pe masa din altar, a venit preotul cu tupeu, de abia se tinea pe picioare si zice << Da, spuneti>> Pãi ce sã vã zic, am venit sã ne botezati si sã ne cununati, cã suntem programati.

Când sã vinã sã facã botezul, a scãpat mirul de pe masã jos si s-a spart! Eu am zis, domnule, eu nu te las sã botezi copilul în halul ãsta! Dumneavoastrã nu sunteti popã, sunteti un drac beat, care o sã omorâti copilul. Si am plecat, cã ne-a zis sã mergem unde vrem noi, sã iesim! ", au declarat naşii, potrivit vremeanoua.ro.

Mahmur, preotul nu a venit la bisericã nici a doua zi, când ar fi trebuit sã tinã Sfânta Liturghie. Părintele a motivat spunând cã a suferit o crizã renalã si cã a fost la spital. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Beat mort, un preot din Vaslui a dat afară mireasa, mirele şi nuntaşii, a închis biserica şi s-a culcat în altar! Naşa mare: "Sunteţi un drac beat!" (Video)