Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătății vrea testarea pentru coronavirus a tuturor cetățenilor din București

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunțat că dorește ca toți locuitorii municipiului București să fie testați pentru coronavirus, invocând un program similar din Coreea de Sud, unde autoritățile au trimis echipe mobile din ușă în usă.

de Redactia Observator

la 25.03.2020, 22:02

- Profimedia
  • Toți bucureștenii ar putea fi testați pentru coronavirus.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunțat că dorește ca toți locuitorii municipiului București să fie testați pentru coronavirus, anunțând un program inovativ, care presupune ca autoritățile să trimită echipe mobile din ușă în usă, pentru testarea populației.

Costache precizează că a pregătit un protocol cu profesorul Streinu-Cercel, pentru testarea tuturor cetăţenilor din Bucureşti, cu echipe mobile. Primarul general, Gabriela Firea, a precizat că peste numai câteva zile, 12 mașini vor fi alocate deplasării către domiciliile bucureștenilor cu vârsta peste 65 de ani, iar aceștia vor fi testați pentru coronavirus.

Firea: 12 maşini vor merge la bucureştenii de peste 65 de ani pentru a-i testa

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că, în câteva zile, în București va fi declanșată o operațiune de sănătate publică. Aceasta presupune testarea pentru coronavirus a tuturor persoanelor care au depăşit 65 de ani, sau cu afecţiuni cronice. Operaţiunea va fi coordonată de Streinu-Cercel.

"Zilele acestea am discutat cu domnul profesor Streinu-Cercel, cel care este managerul Institutului de Boli Infecţioase şi Tropicale Matei Balş și care a pregătit o strategie pe care să o aplicăm în câteva zile la nivelul municipiului Bucureşti. Am pus primele baze ale acestei operaţiuni de sănătate publică, şi anume Primăria Capitalei, prin Compania de Management al Traficului, a dus astăzi, cu titlu gratuit, la Matei Balş 12 maşini ecologice. Va fi prima flotă pusă în mişcare, astfel încât medici să meargă la bucureşteni pentru a realiza aceste teste de coronavirus de tip nou", a afirmat Firea.

Ministrul Sănătății a precizat că, în momentul de față, există multe contracte de achiziție pentru teste, iar de săptămâna viitoare speră ca aceste teste să poată fi disponibile la nivel naţional.

"Sunt undeva în jur de 180.000, care trebuie să ajungă, cel tarziu, până la sfârşitul acestei săptămâni. Contractul este mult mai mare şi pe lângă iniţiativa Unifarm în Coreea de Sud sunt şi alte piste. Dorinţa noastră şi necesarul pe care l-am indentificat în momentul de faţă este undeva până în minimum 2 milioane, maxim 5 milioane de teste. Acesta este primul necesar la nivel naţional. Astăzi am pregătit un protocol cu domnul profesor Streinu-Cercel, care va fi validat, şi dorim să implementăm un program inovativ, de tipul celor din Coreea de Sud, şi să testam toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare door to door", a declarat Costache la Adevărul Live.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Ministrul Sănătății vrea testarea pentru coronavirus a tuturor cetățenilor din București