Antena Meniu Search
x

Surse: Calendarul de înscriere la clasa pregătitoare 2020 a fost modificat

Calendarul de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul 2020 - 2021 va fi prelungit până la data de 7 iulie 2020, au declarat surse din învățământ pentru Observator.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 11.05.2020, 10:47

Surse: Calendarul de înscriere la clasa pregătitoare 2020 a fost modificat - Hepta
  • Surse: Termenul de înscriere în clasa pregătitoare va fi prelungit.
  • Rezultatele înscrierilor ar urma să fie afișate pe 20 iulie 2020.

Înscrierile la clasa pregătitoare 2020 - 2021 au debutat pe 4 martie, iar termenul inițial până la care părinții puteau depune cereri de înscriere era 23 martie.

Surse din învățământ susțin, însă, că acest termen ar urma să fie prelungit până la 7 iulie 2020.

Rezultatele înscrierilor la clasa pregătitoare vor fi afișate în școli și pe site-urile inspectoratelor pe 20 iulie 2020.

Surse: Noul calendar de înscrieri în clasa pregătitoare 2020

25 mai 2020 - Postarea pe site-urile CJRAE/CMBRAE a modelului de cerere pentru evaluarea psihosomatică a copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv, care nu au fost evaluați  până la data instituirii stării de urgență și care:

- nu au frecventat grădinița;

- s-au întors din străinătate;

26 mai – 30 iunie 2020 - Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 și eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar

Pentru copiii care au mers la grădiniță: În această perioadă se înregistrează cererile transmise la unitățile de învățământ cu nivel preșcolar pentru obținerea recomandării de înscriere în clasa pregătitoare. Eliberarea /transmiterea de către grădiniță a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz.

Pentru copiii care nu au frecventat grădinița sau au revenit din străinătate:

- Înregistrarea de către CJRAE/CMBRAE a cererilor de evaluare, depuse / transmise de părinți

- Planificarea de către CJRAE/CMBRAE a organizării evaluării; afișarea și comunicarea programării pentru participarea la evaluare;

- Desfășurarea evaluării copiilor de către CJRAE/ CMBRAE;

- Eliberarea / transmiterea de către CJRAE/CMBRAE a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz.

3 iulie 2020 - Transmiterea proceselor-verbale care cuprind listele cu numele copiilor și rezultatele evaluării, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz, de la unitățile de învățământ preșcolar sau CJRAE/CMBRAE, către comisiile județene/Comisia Municipiului București.

Completarea cererilor de înscriere în clasa pregătitoare 2020

4 martie – 7 iulie 2020 - Completarea cererilor-tip de înscriere la clasa pregătitoare de către părinți/ tutori legali instituiți/ reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor

- Depunerea/ transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, inclusiv a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, după caz, respectiv a declarației pe proprie răspundere și a documentelor necesare în copie simplă

- Validarea fișelor de înscriere generate de aplicația informatică;

Prima etapă de înscriere în învățământul primar

8 iulie 2020 - Repartizarea copiilor la școala de circumscripție

9 iulie – 15 iulie 2020 - Procesarea la nivelul școlilor a cererilor de înscriere la altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare și validarea de către consiliul de administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această fază

16 iulie 2020 - Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.

20 iulie 2020 - Afișarea în școli și pe site-ul inspectoratului școlar a copiilor înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare 2020

21 iulie 2020 - Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul școlar

22 – 28 iulie 2020 - Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;

Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

29 iulie - 30 iulie 2020 - Procesarea la nivelul școlilor a cererilor-tip de înscriere, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile. Completarea în aplicația informatică a datelor din cererile-tip de înscriere pentru candidații admiși în această etapă.

31 iulie 2020 - Afișarea la fiecare școală a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare

1 – 4 septembrie 2020 - Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. Soluționarea de către inspectoratul școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

Acest articol a fost realizat cu informațile furnizate de reporterul Observator Mădălina Iacob.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Surse: Calendarul de înscriere la clasa pregătitoare 2020 a fost modificat