Antena Meniu Search
x

Călin Popescu Tăriceanu va candida la Primăria Capitalei din partea ALDE

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că va candida la Primăria Capitalei, din partea ALDE. Tăriceanu se va afla astfel pe lista candidaților alături de Gabriela Firea, Traian Băsescu sau Nicușor Dan.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 06.08.2020, 12:49

Călin Popescu Tăriceanu va candida la Primăria Capitalei din partea ALDE
Tăriceanu a anunţat într-o conferință de presă că va candida la Primăria Capitalei - Facebook Călin Popescu Tăriceanu
  • Tăriceanu spune că îl recomandă experiența ca premier și președinte al Senatului

Călin Popescu Tăriceanu spune că experienţa ca premier şi preşedinte al Senatului îi sunt utile în perspectiva candidaturii la Primăria Municipiului București.

Experienţa pe care am acumulat-o ca prim-ministru, politic vorbind, şi ca preşedinte al Senatului sunt extrem de utile pentru a clădi o strategie şi o viziune pentru oraşul Bucureşti”, a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă. 

Tăriceanu mai spune că, în condițiile în care PNL a ales să îl susțină pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei, el va fi candidatul liberal.

Am constatat că în Bucureşti nu există niciun candidat liberal. Nicuşor Dan nu are profil liberal, ca să nu mai vorbesc de faptul că planează probleme serioase de întrebare asupra profilului liberal al PNL. Celălalt candidat important Gabriela Firea de la PSD. Cred că electoratul liberal are nevoie de o reprezentare pe măsură.

Sunt de 30 de ani liberal şi cred că în momentul de faţă, acesta e al doilea argument, având în vedere că trecem printr-o perioadă dificilă generată de epidemia cu coronavirus, nu e timp de experimente, e nevoie de oameni cu experienţă, de oameni cu greutate. Eu am şi la propriu o anumită greutate. Experienţa pe care am acumulat-o ca premier şi ca preşedinte a Senatului sunt extrem de utile pentru a clădi o strategie şi viziune pentru oraşul Bucureşti”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu joi într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE.

Traian Băsescu va candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Mișcarea Populară

Traian Băsescu va fi candidatul PMP la Primăria Capitalei, după ce negocierile cu USR-Plus și PNL privind candidați comuni la primăriile de sector au eșuat.

Eugen Tomac a declarat că PMP nu își dorea să aibă un candidat propriu, dar prin candidatura Traian Băsescu își dorește ca PMP să obțină un capital politic.

„Noi nu am vrut să mergem cu un candidat propriu, dar vom merge cu Traian Băsescu pentru că vrem să obţinem un capital politic care să ne permită, aşa cum se întâmplă în democraţie, să avem vocea noastră politică”, a declarat Eugen Tomac.

Eugen Tomac spune că s-a ajuns în această situație din cauza aroganței USR și PNL.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Călin Popescu Tăriceanu va candida la Primăria Capitalei din partea ALDE