Antena Meniu Search
x

Capitala, lovită de furtuni şi ploi torenţiale în următoarele ore. ANM a emis o prognoză specială pentru Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă până diseară la ora 21.00.

Capitala, lovită de furtuni şi ploi torenţiale în următoarele ore. ANM a emis o prognoză specială pentru Bucureşti
Capitala, lovită de furtuni şi ploi torenţiale în următoarele ore. ANM a emis o prognoză specială pentru Bucureşti - Facebook

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă până diseară la ora 21.00.

Potrivit meteorologilor, vremea se va menține călduroasă dar după-amiaza și seara vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și averse ce vor avea și caracter torențial - se vor înregistra în medie 10…15 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

Temperatura maximă va fi de 31...32 de grade, iar în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, astfel încât indicele temperaturã umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, specialiştii ANM vor actualiza prezentul mesaj.

Pe acelaşi subiect

Cod galben de vreme severă în şapte judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă alertă de vreme rea, pentru mai multe zone din ţară, şi este valabilă astăzi, 13 iulie, în intervalul 12.00 - 22.00.

Potrivit ANM, în acest interval vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte. 

Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis o atenţionare meteo cod galben de vreme rea, valabilă astăzi, de la ora 15.00, până diseară la ora 22.00.

În acest interval, în județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. 

ANM precizează că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Capitala, lovită de furtuni şi ploi torenţiale în următoarele ore. ANM a emis o prognoză specială pentru Bucureşti