Antena Meniu Search
x

Capsula Crew Dragon a andocat pe Stația Spațială Internațională

Capsula Crew Dragon, care transportă 2 astronauți americani, a andocat cu succes pe Stația Spațială Internațională. SpaceX devine astfel prima companie privată care a adus oameni pe stația orbitală.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 31.05.2020, 18:04

Capsula Crew Dragon se apropie de Stația Spațială
Capsula Crew Dragon a andocat pe Stația Spațială Internațională la 19 ore după lansare - NASA TV
  • Andocarea a avut loc la 19 ore după lansare.
  • Cei doi astronauți vor sta între 1-4 luni în spațiu.

Operațiunea de andocare a avut loc la 19 ore după ce capsula a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy din Florida cu o rachetă Falcon 9. Cuplarea la Stația Spațială Internațională s-a făcut automat, deși cei doi astronauți americani, Doug Hurley și Bob Behnken, erau pregătiți pentru a interveni manual, la nevoie.

Cu câteva ore înainte de andocare, cei doi astronauți au transmis că totul este bine la bordul capsulei. Preventiv însă, pentru momentul cuplării, ei au luat din nou costumele și căștile purtate la lansare.

NASA nu a decis, deocamdată, cât timp vor sta pe orbită Doug Hurley și Bob Behnken, însă misiunea lor ar putea dura între o lună și 4 luni. Ei se alătură celor 3 astronauți aflați deja pe Stația Spațială Internațională, un american și doi ruși, și sunt așteptați să facă experimente, dar și ieșiri în spațiul cosmic pentru a instala noile baterii ale Stației.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiinta » Capsula Crew Dragon a andocat pe Stația Spațială Internațională