Antena Meniu Search
x

Unii români nu respectă carantina, unui vasluian nu îi vine să mai plece din centru

Un vasluian abia întors din Grecia ar mai sta încă 14 zile în carantină, la centru, pentru că spune că nu e sigur că nu are nimic și nu vrea să-și pună în pericol familia și prietenii.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 29.03.2020, 10:20

- Profimedia
  • Un bărbat nu Vaslui nu s-ar întoarce acasă, din carantină și ar mai sta 2 săptămâni

Un vasluian abia întors din Grecia ar mai sta încă 14 zile în carantină, la centru, pentru că spune că nu e sigur că nu are nimic și nu vrea să-și pună în pericol familia și prietenii.

Bărbatul este cazat la un centru de carantină din Bârlad, împreună cu mai mulți români întorși din Grecia. Vasluianul mărturisește că unele persoane care au venit cu el în autocarul cu care a venit de la Atena au mințit autoritățile că nu vin din zona roșie, deși veneau din Italia.

Nu s-ar întoarce acasă încă, nu e sigur că nu are nimic

După 14 zile în carantină, un vasluian nu s-ar întoarce acasă, la familie, deși nu are simptome. Totuși, un bărbat dintre cei internați în centrul de carantină a început să tușească și să strănute în ultimele zilei, iar el se teme ca nu cumva virusul să fi fost transmis deja, așa că ar mai sta încă 14 zile.

"Înteleg dorința unora dintre cei aflați aici, de a se întoarce acasă, la cei dragi, dar ar trebui să conștientizăm situația. Majoritatea dintre noi nu vrem să răspândim boala și vrem doar să fie luate toate măsurile ce se impun în astfel de cazuri", a declarat vasluianul pentru vremeanoua.ro.

Unii români din autocar au mințit

"Am fost în Grecia într-o călătorie de afaceri și, la întoarcerea acasă, am ajuns în carantină institutionalizată. Din păcate, unii semeni ai nostri nu au înteles gravitatea răspândirii acestei boli si au ales să mintă pentru a se întoarce acasă, la familii, chiar dacă acest lucru le-ar fi pus si pe acestea într-un mare pericol. Ca exemplu, în autocarul în care m-am îmbarcat în Atena pentru a ajunge în România, au fost pasageri veniti din Italia, din zona rosie. La intrarea în tară nu au declarat acest lucru asa că au fost pusi în izolare la domiciliu", spune bărbatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Unii români nu respectă carantina, unui vasluian nu îi vine să mai plece din centru