Antena Meniu Search
x

Care este procesul de producere al cafelei Jacobs?

Intentiile magazinului online EspressoCafe este de a iti pune la dispozitie cafea de cea mai inalta calitate. Echipa firmei stie cat de dificil poate fi sa descoperi un brand de cafea care sa iti satisfaca nevoile gustative, motiv pentru care iti propune o gama variata. 

de Redactia Observator

la 10.10.2019, 11:58

Procesul de producere al cafelei Jacobs
Procesul de producere a unei cafele de calitate - pixabay.com

Intentiile magazinului online EspressoCafe este de a iti pune la dispozitie cafea de cea mai inalta calitate. Echipa firmei stie cat de dificil poate fi sa descoperi un brand de cafea care sa iti satisfaca nevoile gustative, motiv pentru care iti propune o gama variata. 

Indiferent de locul in care iti bei prima cafea dimineata, e important sa te bucuri de moment cat mai mult cu putinta. Bautul unei cafele reprezinta un ritual linistit si relaxant, de cateva minute, in care poti lua o pauza binemeritata. 

Astfel incat, cafeaua aleasa trebuie sa fie una desavarsita, de inalta calitate, care sa aiba o aroma diversa. In acest fel, experienta ta va fi una speciala, pe care o vei astepta zi de zi si care iti va transforma orice dimineata. 

Cum se realizeaza cafeaua?

Dar cum produc aceste branduri cafea de inalta calitate? Exista un intreg proces care depide de cele mai mici detalii pentru a satisface dorintele unui adept al bautului de cafea Jacobs. Daca unul dintre pasi se realizeaza gresit, cafeaua aleasa de tine nu se va mai bucura de acelasi gust si de aroma desavarsita. 

Te invit sa parcurgi randurile de mai jos, pentru a descoperi intregul proces de producere a unei cafele de calitate. 

  • Ingrijirea plantei de cafea corespunzator pentru inalta calitate

Cafeaua Jacobs provine dintr-o planta de cafea cu fructe asemanatoare cireselor. Boabele de cafea se regasesc in pereche, in interiorul lor, asemenea unor samburi. Pentru a te bucura de boabe de calitate, trebuie sa realizezi o ingrijire a plantei corespunzatoare.

Totul incepe de la orginea plantei si ce i-a dat nastere: semintele, solul, apa oferita, soarele la care a fost expusa si modul in care a fost ingrijita de fermieri. Aceste elemente joaca un rol crucial in dezvoltarea plantei de cafea Jacobs si in calitatea de care va da dovada. 

Este important de retinut ca planta creste sub influenta unui climat tropical, dominat de caldura, dar si de intemperii constante. De-a lungul timpului, Jacobs s-a bucurat de plante crescute intr-un mod corespunzator, pentru a-i oferi cele mai bune boabe de cafea. In acest fel, ti-a oferit si tie o inalta calitate a cafelei si o noua experienta de care sa te bucuri. 

  • Transformarea „cireselor” in boabe verzi de cafea

In general, este de preferat ca fructele plantei de cafea sa fie culese manual, mai degraba decat mecanizat. In acest fel, se pastreaza calitatea boabelor si se ajunge la o cafea Jacobs de exceptie. Acest lucru se intampla deoarece prin culesul manual, brandul de cafea se bucura doar de boabe, nu si de frunze sau crengute.

Exista modalitati diferite prin care boabele de cafea sunt separate de fructul plantei. Fiecare tehnica, fie umeda sau uscata, va avea un efect asupra calitatii si aromei cafelei. Motiv pentru care brandul Jacobs dispune de surse informative si oameni profesionisti care cunosc tehnici contemporane. In functie de aroma datorita pentru viitoarea cafea, Jacobs alege metoda potrivita de desfacere.

  • Producerea unei cafele de inalta calitate

Boabele de cafea sunt, mai departe, transportate la un centru de productie Jacobs. In acest loc, ele sunt transformate in cafea, prin amestecarea mai multor tipuri diferite de boabe, in functie de modul in care au fost crescute. 

Exista boabe care au o calitate desavarsita, unele care au o aroma deosebita, altele care pastreza o anumita savoare dupa ce este inghitita etc. Din origini diferite si cu alt scop crescute, aceste boabe sunt amestecate intre ele, dupa regulile brandului, obtinand compozitiile perfecte. In acest fel, fiecare caracteristica individuala va fi intensificata. 

Boabele de cafea Jacobs trebuie prajite pentru a obtine aroma finala si unica a brandului. Odata ce sunt supuse la temperaturi inalte, boabele se extind si continutul de cofeina prezent in ele creste semnificativ. Uneori fiecare tip de boaba este prajit separat, iar alteori impreuna. In functie de acest lucru, aroma cafelei finale se schimba, devenind diversa. 

  • Cafeaua macinata

Una dintre cele mai uzuale tipuri de cafea achizitionata este cea macinata. Aceasta este pregatita dupa cu usurinta, indiferent de locul in care te afli. 

Macinarea este un proces foarte sensibil, deoarece mareste contactul cafelei cu oxigenul, iar aceasta risca sa-si piarda aroma specifica. Motiv pentru care, cafeaua este macinata intr-un mediu deoxigenat.

O macinare fina si consistenta este importanta deoarece creeaza aroma dorita: atat dulce, cat si amara, cu un nivel corespunzator de aciditate. Aroma devine una unica, de care se va bucura orice adept al bauturii calde. 

In plus, modul in care este macinata cafeaua are un efect asupra bauturii. Cu cat cafeaua este macinata mai fin, cu atat mai incet se amesteca cu apa. Fapt ce provoaca un gust mai puternic, mai amar. 

In functie de aceste caracteristici, iti vei alege cafeaua potrivita gusturilor tale. O cafea macinata mai fin, se transforma intr-o cafea mai puternica in arome, deci mai amara. Fapt ce poate fi preferat doar de anumite persoane. Nu sunt persoane care isi doresc o cafea foarte amara. 

EspressoCafe iti pune la dispozitie o varietate de cafea Jacobs, atat de la cafea macinata, pana la boabe de cafea. Gusturile si aromele diferite sunt rezultatul modului de transformare a boabelor verzi in boabe prajite de cafea. Exista cafea Jacobs mai tare, mai amara, mai dulce, mai putin tare etc., pentru a multumi gusturile tuturor si a oferi oricui experienta desavarsita a unei cafele de inalta calitate.

Brandul Jacobs isi doreste sa iti asigure o experienta aparte consumand cafeaua lor. Motiv pentru care, face tot posibilul sa iti ofere produse de cea mai inalta calitate, de care sa te bucuri cu adevarat. Cafeaua lor este mereu proaspata si gata de pregatit, iar aromele diverse iti ofera sansa sa alegi ce fel de cafea vei consuma. 

Daca esti interesat de cafeaua Jacobs, te invit sa accesezi magazinul online EspressoCafe. Acesta iti pune la dispozitie o gama variata de arome si iti ofera toate informatiile necesare legate de cafeaua brandului. Nu ezita sa navighezi pe pagina web si sa descoperi aroma ideala gusturilor tale. 

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Care este procesul de producere al cafelei Jacobs?