Antena Meniu Search
x

Cel mai detaliat studiu Europol: Au fost identificate 3.600 de grupari de crima organizata in Uniunea Europeana

In cel mai detaliat studiu intreprins vreodata, Europol a identificat 3.600 de grupuri de crima organizata pe teritoriul Uniunii Europene, draficul de droguri ramanand cea mai importanta activitate a acestora.

Raportul prezentat marti de Europol a aratat cresterea unor noi fenomene infractionale, multe dintre ele legate de criza economica din ultimii ani si de internet.

Din acest motiv, s-a observat o schimbare a naturii crimei organizate, care tinde spre un model bazat pe o comunitate de grupuri eterogene, internationale, informeaza Antena 3.

„Un nou tip de grup de crima organizata este pe cale sa se dezvolte in Europa. Un model capabil sa functioneze in mai multe tari si sa se ocupe de mai multe activitati criminale. Un astfel de grup nu mai este definit in functie de nationalitate sau de specializarea intr-un anumit domeniu, ci de capacitatea de a opera la nivel international, punand accentul pe afaceri si incercand sa maximizeze profitul in timp ce minimizeaza riscurile”, a explicat Rob Wainwright, directorul Europol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Cel mai detaliat studiu Europol: Au fost identificate 3.600 de grupari de crima organizata in Uniunea Europeana