Antena Meniu Search
x

China a găsit urme de coronavirus pe carnea congelată venită din Brazilia, Bolivia, Noua Zeelandă și Argentina

Autoritățile din oraşul Jinan, aflat în estul Chinei, au anunțat că au fost găsite urme ale virusului SARS CoV-2 pe carnea de vită, dar şi pe ambalajele acestor produse din Brazilia, Noua Zeelandă şi Bolivia. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.11.2020, 07:07

China a găsit urme de coronavirus pe carnea congelată venită din Brazilia, Bolivia, Noua Zeelandă și Argentina - Profimedia
  • China este cel mai mare cumpărător de carne de vită din lume.
  • Brazilia şi Argentina sunt cei mai mari furnizori.

De asemenea, alte două capitale de provincie au detectat urme de coronavirus pe ambalajul cărnii de porc din Argentina.

Drept urmare, China a intensificat testarea alimentelor congelate, potrivit Reuters.

Produsele au intrat în ţară prin portul Yangshan din Shanghai, au anunțat chinezii prin intermediul unui comunicat de presă. Documentul nu a precizat companiile care au livrat produsele. 

Peste 7.500 de persoane care ar fi putut avea contact cu produsele contaminate au fost testate, iar rezultatele au fost negative.

Autorităţile chineze au găsit săptămâna trecută urme de coronavirus pe ambalajul creveţilor importaţi din Arabia Saudită în oraşul Lanzhou, pe carnea de vită braziliană în oraşul Wuhan şi pe carnea de vită argentiniană în provinciile Shandong şi Jiangsu.

SARS CoV-2, detectat pe ambalajul exterior al porcului congelat din Argentina

Zhengzhou, capitala provinciei Henan din China centrală, a detectat vineri coronavirusul pe ambalajul exterior al porcului congelat din Argentina, au declarat autorităţile locale într-un comunicat pe platforma de socializare WeChat. 

Probele care au dat rezultate pozitive au provenit dintr-un lot de 24 de tone de carne de porc congelată care a fost trimisă dintr-un depozit frigorific din portul Qingdao într-un depozit al pieţei din oraşul Zhengzhou. 

S-a constatat că lotul este contaminat în timpul unei verificări înainte ca mărfurile să intre în depozit, a spus guvernul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că riscul ca o persoană să se infecteze din alimente congelate este scăzut, dar China a emis numeroase avertismente, după ce a detectat virusul pe produsele alimentare importate, declanşând interdicţii pentru importarea anumitor produse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » China a găsit urme de coronavirus pe carnea congelată venită din Brazilia, Bolivia, Noua Zeelandă și Argentina