Antena Meniu Search
x

Chuck Feeney, miliardarul care a vrut să moară falit, a rămas oficial fără niciun ban și nu ar putea fi mai fericit

A durat decenii, dar Chuck Feeney, fostul cofondator miliardar al gigantului de retail Duty Free Shoppers, și-a dat în sfârșit toți banii pentru caritate. Nu mai are nimic acum și spune că nu ar putea fi mai fericit.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 16.09.2020, 14:55

El şi-a dorit să ajungă la sfârşitul vieţii falit
Un miliardar şi-a donat toată averea către caritate şi nu ar putea fi mai bucuros - Facebook / Charles Feeney
  • Miliardarul a ţinut neapărat să-şi doneze toată averea în timpul vieţii
  • El spune că a reuşit acest lucru şi nu poate fi mai fericit

Charles "Chuck" Feeney, în vârstă de 89 de ani, care a cofondatorul Duty Free Shoppers, a adunat miliarde. În calitate de filantrop, el a fost pionierul ideii de a oferi şi altora, cheltuind cea mai mare parte a averii tale în timpul vieţii, pe acte de caritate, în loc să finanțeze o fundație după moarte.

"Am învățat multe. Aş face unele lucruri diferit, dar sunt foarte mulțumit. Mă simt foarte bine când am terminat acest lucru la timp", a precizat Feeney pentru revista Forbes.

"Vreau să mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături în această călătorie, iar celor care se întreabă de ce să donezi o parte din avere în timp ce trăiești le spun: încearcă, îți va plăcea", spune fostul miliardar.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În ultimele patru decenii, Feeney a donat peste 8 miliarde de dolari unor organizații de caritate, universități și fundații din întreaga lume prin fundația sa, Atlantic Philanthropies.

Pe 14 septembrie 2020, Feeney și-a finalizat misiunea de patru decenii și a semnat documentele de închidere a Atlantic Philanthropies. Ceremonia, care a avut loc pe Zoom, a inclus mesaje video de la Bill Gates și fostul guvernator al Californiei, Jerry Brown. Președintele Camerei, Nancy Pelosi, a trimis o scrisoare oficială de la Congresul SUA, mulțumind lui Feeney pentru eforturile sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Chuck Feeney, miliardarul care a vrut să moară falit, a rămas oficial fără niciun ban și nu ar putea fi mai fericit