Antena Meniu Search
x

Cifre devastatoare privind efectele Covid-19 în Marea Britanie: Zeci de mii de copii neoperați, tratamente nefăcute, alcoolism, depresii

O imagine devastatoare a impactului carantinei de Covid asupra sănătății și bunăstării națiunii britanice a fost dezvăluită într-o analiză exclusivă publicată de Daily Mail, care reunește peste 130 de studii.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 20.10.2020, 13:04

- Profimedia
  • Situația provocată de coronavirus în sistemul medical este foarte gravă
  • Un studiu arată care este impactul asupra populației

Auditul Daily Mail, bazat pe cercetări publicate de reviste medicale, cadre universitare și organizații caritabile, arată că daunele provocate de carantină și restricții se extind în toate sferele sănătății, inclusiv la cancer, boli de inimă, dependență, bunăstarea copiilor, violența domestică și mental.

De exemplu, scrie cotidianul britanic, 50.000 de copii au avut intervențiile chirurgicale amânate, iar tratamentele pentru accidentele vasculare cerebrale au scăzut cu aproape 50%.

Analiza sugerează că, după încheierea pandemiei, va dura ani de zile până când NHS (sistemul national de sanatate britanic) va recupera restanțele și va fi prea târziu pentru zeci de mii de pacienți.

Medicii și politicienii au solicitat Guvernului să se asigure că toate serviciile de sănătate sunt protejate, dacă răspândirea Covid-19 continuă.

Efectele secundare ale pandemiei de Covid-19, în Marea Britanie

- Întârzierile în tratament ar trebui să provoace o creștere cu 20% a deceselor în rândul pacienților nou diagnosticați cu cancer din Anglia - 6.270 decese în plus în acest an

- Tratamentul pentru accident vascular cerebral a scăzut cu 45% în timpul blocării și au existat mai mult de 2.000 de decese în exces din cauza bolilor de inimă

- Peste 50.000 de intervenții medicale pentru copii au fost anulate

- Transplanturile de organe au scăzut cu două treimi, numărul celor decedați pe lista de așteptare a transplantului aproape dublându-se

- Listele totale de așteptare pentru operațiile de rutină ortopedice și oculare sunt la niveluri record

- Apelurile la linii de asistență pentru abuzul asupra copiilor au explodat

- Pe măsură ce ratele de depresie și anxietate s-au dublat, mii de alcoolici care se recuperează au recidivat.

- Cel puțin 25.000 de persoane au murit acasă în timpul pandemiei din Anglia și Țara Galilor, deoarece nu au putut - sau au ales să nu meargă la spital, o creștere de 43,8% la nivelurile normale.

De asemenea, 85.400 de persoane au murit în case private, mai degrabă decât în ​​spitale sau case de îngrijire, între 20 martie, când au început restricțiile și 11 septembrie, a dezvăluit un raport al Office for National Statistics, echivalentul a aproximativ 100 de decese suplimentare pe zi.

Prințul William, vorbind ieri cu proprietarii de afaceri din Liverpool, și-a dezvăluit temerile în privința unei catastrofe de sănătate mintală, dacă și industria divertismentului britanic se va prăbuși din cauza Covid-19, potrivit Daily Mail.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cifre devastatoare privind efectele Covid-19 în Marea Britanie: Zeci de mii de copii neoperați, tratamente nefăcute, alcoolism, depresii