Antena Meniu Search
x

Cinci bărbaţi găsiţi nevinovaţi după ce au fost acuzaţi că au violat o femeie au stârnit proteste uriaşe în Spania

Mii de persoane au protestat în Spania după ce cinci bărbaţi acuzaţi că au violat o femeie în timpul festivalului de curse cu tauri din Pamplona au fost găsiţi vinovaţi doar de abuz sexual.

Cinci bărbaţi găsiţi nevinovaţi după ce au fost acuzaţi că au violat o femeie au stârnit proteste uriaşe în Spania
Cinci bărbaţi găsiţi nevinovaţi după ce au fost acuzaţi că au violat o femeie au stârnit proteste uriaşe în Spania

Mii de persoane au protestat în Spania după ce cinci bărbaţi acuzaţi că au violat o femeie în timpul festivalului de curse cu tauri din Pamplona au fost găsiţi vinovaţi doar de abuz sexual, nu şi de viol. Protestatarii sunt nemulţumiţi, susţinând că s-a dat o pedeapsă prea uşoară, scrie The Guardian.

Protestatarii, care s-au adunat în centrul Madridului dar şi în alte oraşe, au scandat „Ruşine! Ruşine!” şi „Nu înseamnă nu!”.

Oamenii au ieşit pe străzi în Madrid, Barcelona, Valencia şi Pamplona precum şi în alte câteva zeci de oraşe de-a lungul ţării. În Madrid, poliţia a încercat să blocheze protestatarii care au mers în marş spre Congresul Deputaţilor, scandând sloganuri precum „justiţia patriarhală”.

Protestele au început în faţa tribunalului din Pamplona, acolo unde susţinătorii victimei s-au adunat pentru a afla verdictul iar grupări pentru drepturile femeilor au organizat proteste separate în alte puncte.

Atacul de acum doi ani a stârnit o indignare la nivel naţional. De asemenea, procesul a fost criticat pentru că a analizat mai degrabă femeia în vârstă de 18 ani în loc să se concentreze pe atacatori.

Cei cinci bărbaţi, originari din Sevilla, au fost condamnaţi la nouă ani de închisoare, cu posibilitate de eliberare pe cauţiune după cinci ani şi vor fi nevoiţi să plătească fiecare câte 10.000 de euro drept compensaţie femeii.

Ei au fost găsiţi vinovaţi de „abuz sexual”, dar nu şi de viol. Sub legea spaniolă, infracţiunea de abuz sexual este diferită de viol pentru că nu implică violenţă şi intimidare. Unul dintre judecători a argumentat că bărbaţii ar trebui găsiţi nevinovaţi de toate acuzaţiile, mai puţin de furtul telefonului victimei.

Bărbaţii, care se autodenumesc „haita de lupi” pe grupul lor de Whatsapp, s-au oferit să o conducă pe femeie la maşina ei dar apoi au dus-o în holul unei clădiri, au atacat-o şi au filmat agresiunea cu telefoanele.

Victima a fost găsită apoi plângând pe o bancă. Ea i-a descris pe atacatori poliţiei iar cei cinci au fost arestaţi a doua zi.

Avocaţii apărării susţin că femeia şi-a dat acordul pentru că i-a permis unuia dintre bărbaţi să o sărute. Ei au adăugat şi că filmarea de pe telefoanele bărbaţilor, în care femeia este imobilizată şi cu ochii închişi în timpul atacului, reprezintă o dovadă a acordului ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cinci bărbaţi găsiţi nevinovaţi după ce au fost acuzaţi că au violat o femeie au stârnit proteste uriaşe în Spania