Antena Meniu Search
x

Cine este Kim Jong Un, dictatorul din COREEA DE NORD. A fost şcolit în Elveţia: un "EŞEC ACADEMIC" care a testat astăzi o BOMBĂ CU HIDROGEN

Liderul Coreei de Nord Liderul Coreei de Nord Kim Jong-Un, de 33 de ani, este prezentat de foştii colegi din Elveţia drept un ,,eşec academic". Decizia sa de a testa o bombă cu hidrogen a consternat întreaga lume

Liderul Coreei de Nord Kim Jong-Un, de 33 de ani, este prezentat de foştii colegi din Elveţia drept un ,,eşec academic".  Decizia sa de a testa o bombă cu hidrogen a consternat întreaga lume.

La scurt timp după moartea dictatorului nord-coreean Kim Jong-Il, la conducerea ţării a fost desemnat fiul acestuia, Kim Jong-Un, o prezenţă discretă, care a apărut prima dată în public alături de tatăl său anul trecut, la celebrarea a 65 de ani de existenţă a Partidului Muncitorilor.

Absolvent al unei şcoli private elveţiene şi al Academiei Militare nord-coreene, Kim Jong-Un a devenit general de patru stele la 27 septembrie 2010, pregătindu-se astfel pentru succesiunea la "tronul" primei dinastii comuniste din lume, cu toate că tânărul nu avea deloc experienţă militară. În scurt timp, a fost numit vicepreşedintele Comitetului Central al armatei nord-coreene. Cu toate acestea, se pare că există dovezi din trecutul lui Kim Jong-Un care contrazic aparenţele.

Tatăl şi fiul

Fostul elev al Şcolii Internaţionale din Berna, o instituţie privată din Elveţia pentru care tatăl său scotea din buzunar o taxă de circa 20.000 de euro anual, şi a uneia de stat, acesta şi-a irosit şansa de a învăţa în două şcoli europene de prestigiu jucând jocuri pe calculator. Mai mult, de multe ori fugea de la cursuri pentru a juca baschet pe teren, deşi avea puţin peste 1,50 metri.

Chiar dacă a fost mereu prezentat drept un poliglot în statul său, acesta nu avea niciun talent lingvistic, îşi amintesc foştii săi colegi de generală.

,,Nu putea vorbi engleza, nu şi-a trecut niciun examen şi era obsedat de baschet şi de jocurile pe calculator", a declarat un fost coleg de-al său din Şcoala Internaţională. Jurnaliştii britanici au aflat şi cum a ajuns urmaşul dinastiei Kim în ciclul gimnazial, la şcoală elveţiană. Acesta a fost prezentat drept fiu de diplomat şi figura sub numele de Chol Pak, un pseudonim în măsură să-i ascundă şi să-i protejeze originile.

Kim Jong-Un a fost descris jurnaliştilor de foşti colegi sau angajaţi elveţieni ca un elev slab, care niciodată nu a reuşit să învingă barierele lingvistice sau să-şi însuşească valorile democratice pe le-a accesat trăind ani de-a rândul în mijlocul unei societăţi occidentale. Chiar dacă a luat ore suplimentare de engleză, nord-coreeanul nu făcut niciodată progrese uimitoare. ,,Şi-a clădit o bază în engleză şi germană, nimic mai mult. Se descurca ceva mai bine în prima dintre ele", şi-a amintit un fost coleg, fiu al unui diplomat portughez. Singura materie la care se descurca era matematica.

Chiar dacă era la mii distanţă de "ţara tatălui său", Kim Jong-Un a dus o viaţă de huzur în Elveţia. Nu a locuit niciodată într-un internat, ci într-un apartament rezidenţial din apropierea şcolii. Tatăl său i-a pus la dispoziţie un bucătar personal, care-i gătea de fiecare dată orice dorea, un şofer şi un profesor. Îmbrăcat după ultima modă, asiaticul deţinea aparatură electronică de ultimă generaţie, pe care colegii săi nu şi-o permiteau. Încă de pe atunci avea un Sony PlayStation şi un video recorder. Colegii şi-l amintesc ca pe un tip retras, neinteresat de fete, care nu asculta niciodată muzică occidentală, ci doar cântece originare din ţara sa. În schimb, jucau împreună baschet cu o minge originală NBA, care-i aparţinea nord-coreeanului, şi se uitau la filmele cu Jackie Chan. Într-un moment de acest fel, Kim Jong-Un le-a arătat colegilor o fotografie şi le-a dezvăluit adevărata sa identitate, scrie Daily Mail. Pentru că nu făcea faţă la şcoala privară, iar tatăl său se săturase se plătească o cârcă de bani pentru taxă, fiul dictatorului a fost mutat în cele din urmă la o şcoală de stat elveţiană. Ulterior, Kim Jong-Un şi-a continuat studiile în Coreea de Nord.

Liderul de la Phenian s-a născut în urma unei relaţii extraconjugale a dictatorului Kim Jong-Il cu Ko Young-hee, ce-a de-a treia şi cea mai frumoasă dintre concubinele fostului lider nord-coreean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cine este Kim Jong Un, dictatorul din COREEA DE NORD. A fost şcolit în Elveţia: un "EŞEC ACADEMIC" care a testat astăzi o BOMBĂ CU HIDROGEN