Antena Meniu Search
x

Cine este Petru Sorin Bușe, noul ministru al Transporturilor propus de Dacian Cioloş

Petru Sorin Bușe este cel care va ocupa funcţia de ministru al Transporturilor, după ce premierul Dacian Cioloş l-a remaniat pe Dan Stoenescu.

Petru Sorin Bușe este cel care va ocupa funcţia de ministru al Transporturilor, după ce premierul Dacian Cioloş l-a remaniat pe Dan Stoenescu.

Petru Sorin Bușe s-a născut în 1960, la București. A absolvit, în anul 1985, Facultatea de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Politehnica București.

A lucrat în cadrul companiei Electronica București în domeniul proiectării SDV (scule, dispozitive, verificatoare).

În 1990, s-a mutat în Canada, unde timp de cinci ani a fost director de proiect și director tehnic în industria auto. A lucrat pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Suzuki, Mercedes etc.

Între 1995 și 2008, a ocupat diferite funcții în cadrul companiei Toyota. A devenit Director General Toyota Motor Manufacturing Canada, cu responsabilitatea deschiderii operațiunilor industriale în fabrica ”Greenfield” din Woodstock, Ontario.

A început să lucreze pentru Grupul Renault în 2008, fiind implicat în strategia pentru Rusia. În iulie 2009, a devenit director executiv adjunct al Centrului de Inginerie Renault Technologie Roumanie.

Din decembrie 2010 până în aprilie 2015, a ocupat funcția de director general al Renault Technologie Roumanie, singurul centru complet de inginerie auto din Europa de Est și zona mediteraneană, precum și cel mai mare centru de inginerie Renault din afara Franței, cu aproximativ 2.100 de ingineri.

La 26 mai 2016, Sorin Bușe a fost ales director general adjunct la Tarom, cu prerogative de director general al companiei până la selecția unui nou manager.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Cine este Petru Sorin Bușe, noul ministru al Transporturilor propus de Dacian Cioloş