Antena Meniu Search
x

Cioloș: USR-PLUS nu va colabora cu PSD. Ciolacu: S-a grăbit să comenteze un fake news

Dacian Cioloș, copreședinte USR-PLUS, a exclus o eventuală colaborare cu PSD, după ce Marcel Ciolacu, liderul PSD, ar fi declarat că va negocia, după alegeri, formarea unei majorități cu alte partide, mai puțin cu PNL. În replică, Marcel Ciolacu spune că Dacian Cioloș s-a grăbit să comenteze un fake news.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 04.11.2020, 19:41

Dacian Cioloș, copreședinte USR-PLUS
Dacian Cioloș, copreședinte USR-PLUS - Hepta / Mediafax Foto / Andreea Alexandru
  • Dacian Cioloș spune că nu are de gând să colaboreze cu un partid care a făcut rău României
  • Dacian Cioloș este propunerea USR-PLUS pentru a fi premier

„Înţeleg că există interpretări cum că domnul Ciolacu a zis că nu exclude un vot în viitorul Parlament pentru un guvern condus de mine. Răspunsul meu e simplu. Nu mă interesează părerea PSD şi a domnului Ciolacu, pentru că nu avem niciun gând de a colabora politic cu acest partid care a făcut atât de mult rău României. Şi, ca să fie clar, nici nu vom avea nevoie de PSD”, a scris Cioloş, pe Facebook.

Ce a declarat Marcel Ciolacu despre viitorul Guvern

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că Dacian Cioloş s-a „repezit” să comenteze un fake-news, adăugând că a spus că social-democraţii vor câştiga alegerile şi vor desemna premierul.

„Domnule Cioloş, văd că v-aţi repezit să comentaţi un fake-news... Staţi liniştit! Am spus că PSD va câştiga alegerile şi va desemna premierul. Că alţii s-au grăbit să vă vândă iluzia unei funcţii de premier, asta vă priveşte numai pe dumneavoastră”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Preşedintele social-democraţilor a explicat că PSD va fi câştigător la alegerile din 6 decembrie şi vor negocia cu toate partidele, mai puţin cu PNL, pentru a obţine majoritate în noul Parlament, dacă situaţia o va impune.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a declarat că USR-PLUS intră în alegerile parlamentare cu dorinţa de a da premierul în viitorul Executiv. EL a precizat că Dacian Cioloş este, conform protocolul vechi de alianţă între USR şi PLUS, persoana desemnată pentru a fi premier şi acesta ar fi omul mai mult decât potrivit pentru a conduce viitorul Guvern.

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că prima sa opţiune de premier rămâne liderul PNL Ludovic Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Cioloș: USR-PLUS nu va colabora cu PSD. Ciolacu: S-a grăbit să comenteze un fake news