Antena Meniu Search
x

Ministrul Cîțu a anunțat a treia rectificare bugetară din acest an. Deficitul bugetar, majorat la 9,1 % din PIB

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a anunțat, după ședința de Guvern de luni seară, că a fost aprobată a treia rectificare bugetară din acest an.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 23.11.2020, 20:35

Forin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat a treia rectificare bugetară pentru anul 2020 - observatornews.ro
  • A treia rectificare bugetară din 2020
  • Deficitul bugetar, majorat la 9,1% din PIB

Florin Cîțu, ministru de finanțe: "În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată cea de-a treia rectificare bugetară pe anul 2020. Prin această rectificare, deficitul bugetar  pentru anul 2020 a fost majorat la 9,1 % din PIB, respectiv 96 de miliarde de lei, construit pe o contracţie economică de 4,2 la sută"

Pentru această rectificare bugetară a fost luată în calcul o scădere a economiei de 4,2 puncte procentuale, anunța ministrul pe 18 noiembrie.

"Rectificarea bugetară, pe care o facem pentru a ne asigura că sănătatea, asistenţa socială, educaţia au banii necesari pentru finalul acestui an şi, în acelaşi, timp, rectificarea are rolul de a asigura finanţarea pentru continuarea investiţiilor, care în acest an sunt estimate de 55 de miliarde de lei, este cea mai mare sumă investită de la buget în ultimii 10 ani", a spus ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Ministrul Cîțu a anunțat a treia rectificare bugetară din acest an. Deficitul bugetar, majorat la 9,1 % din PIB