Antena Meniu Search
x

Cizmele de dama - criterii pentru alegerea perechii potrivite

Cizmele de damă rămân în tendințe și iarna aceasta, dar ce model să alegi? În magazine vei găsi foarte multe produse și nu toate ți se potrivesc.

de Redactia Observator

la 06.02.2020, 12:41

Cizmele de dama - criterii pentru alegerea perechii potrivite - Pixabay

Cizmele de damă rămân în tendințe și iarna aceasta, dar ce model să alegi? În magazine vei găsi foarte multe produse și nu toate ți se potrivesc.

Din punct de vedere stilistic, există câteva reguli de care ar fi bine să ții cont atunci când îți alegi perechea de cizme. 

Cizmele potrivite pentru o femeie înaltă

Dacă ești foarte înaltă, atunci poți purta orice model de cizme îți dorești. Poți opta chiar și pentru o variantă fără toc, având în vedere că nu ai nevoie de încălțări care să-ți aducă centimetri în plus. Chiar și cizmele foarte înalte, peste genunchi, sunt ideale pentru fetele înalte. Poartă-le cu jeanși skinny, fuste sau rochii mini. În ceea ce privește culoarea încălțămintei, nu există restricții nici aici. Poți alege cizme de damă românești din piele de culoare neagră, pentru că se potrivesc în orice combinație vestimentară.

Cizmele potrivite pentru femeile scunde

Chiar dacă ești mică de înălțime, nu trebuie să eviți cizmele! Tot secretul constă în păstrarea proporțiilor, astfel că e important să ții cont  de modelele care ți se potrivesc. 

Cizmele până la genunchi sunt perfecte pentru femeile cu forme voluptoase, dar și pentru femeile minione. Acestea subțiază și alungesc silueta, așa că poartă-le cu încredere. Vor arăta perfect cu rochii scurte, dacă alegi modele cu tocuri, sau cu blugi, dacă optezi pentru cele fără tocuri.

Și botinele sunt potrivite pentru femeile minione. Acestea pot fi purtate cu orice ținută, iar dacă vrei să creezi impresia de picioare mai lungi, alege pantaloni în aceeași nuanță cu botinele. 

Ce material să alegi 

Materialul este primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când vrei să-ți cumperi cizme. Încălțămintea trebuie să fie impermeabilă, astfel încât să îți protejeze picioarele atât de frig cât și de umezeală. Pielea naturală, cauciucul sau pielea sintetică sunt cele mai bune exemple în acest sens.

De obicei, cizmele sunt făcute din piele naturală, sintetică sau piele întoarsă, pentru că pielea este rezistentă și păstrează căldura. Ai grijă ca finisajul să fie bine făcut, iar materialul să fie unul calitativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Cizmele de dama - criterii pentru alegerea perechii potrivite