Antena Meniu Search
x

Clinica Neuroaxis: servicii profesionale și medici supraspecializați în subdomeniile neurologiei

Neurologia este considerată una dintre cele mai complexe și mai puțin cunoscute ramuri ale medicinei, multe dintre mecanismele de funcționare ale creierului uman rămânând încă un mister.

- pexels.com

Neurologia este considerată una dintre cele mai complexe și mai puțin cunoscute ramuri ale medicinei, multe dintre mecanismele de funcționare ale creierului uman rămânând încă un mister. Pentru o diagnosticare corectă a afecțiunilor neurologice este indicat ca pacienții să apeleze la clinici de neurologie, unde personalul e format din medici profesioniști și cu experiență vastă în domeniu.

Neurologul este medicul specializat în diagnosticarea și tratarea bolilor sistemului nervos central și periferic. Consultația la neurolog reprezintă primul pas în depistarea unei afecțiuni la nivelul sistemului nervos.

Printre cele mai cunoscute și des întâlnite afecțiuni care intră în categoria bolilor neurologice se numără migrenele si cefaleele, accidentele vasculare cerebrale, tulburările de mișcare, tulburările de memorie.

La Neuroaxis, echipa se compune din peste 22 de medicii neurologi supraspecializați în toate subdomeniile din spectrul afecțiunilor neurologice. Aici se pot face consultații și investigații pentru mai multe tipuri de patologii, printre care:

  • Afecțiuni neurovasculare: AVC, AVI, stenoza arterială, tromboza venoasă cerebrală, stenoza carotidiană etc. Atacul vascular cerebral apare atunci când un vas de sânge (o arteră) care furnizează sânge la nivelul unei zone a creierului este blocat de un cheag sangvin sau se sparge. Conform unor statistici, AVC este a treia cauză de deces în lume și prima cauză de deces în România.
  • Epilepsie. Această boală neurologică constă în perturbări periodice ale activității electrice cerebrale. Le Neuroaxis, consultațiile și investigațiile pentru epilepsie sunt oferite de medici specializați, cum ar fi: medic primar Ioana Mândruță, cu peste 20 de ani de practică în domeniul neurologiei, specializată în epileptologie generală și de evaluare prechirurgicală; dr. Laura Crăciun, dr. Irina Popa, dr. Mihai Dragoș Mălîia.
  • Afecțiuni degenerative ale sistemului nervos central: demența fronto-temporală, Alzheimer, demența mixtă, demența cu corpi Lewy, demența vasculară etc.
  • Afecțiuni ale sistemului nervos periferic: neuropatia periferică,  neuropatia diabetică, neuropatia demiielinizată inflamatorie cronică (CIDP), neuropatiile metabolice, miastenia etc.
  • Boli autoimune: scleroză multiplă, lupus, sarcoidoza etc.
  • Afecțiuni neuro-oncologice: astrocitom, glioblastoma, ependimom, craniofaringiom, meningiom etc.
  • Tulburări de mișcare: distonii,  boala Parkinson, PSP, boala Huntington, boala Wilson etc.
  • Tulburări ale somnului: somnambulism, RBD, narcolepsie etc.
  • Afecțiuni ale coloanei vertebrale: cifoza, scolioza, hernia de disc, radiculopatiile etc.

Neurochirurgi: dr. Andrei Brînzeu, dr. Bogdan Ene, dr. Horațiu Ioani, dr. Mircea Schmidt (chirurgie spinală)

  • Afecțiuni ce țin de durere cronica: migrene (migrena comună, fără aură), migrena cu aură cefaleea de tensiune, nevralgia Arnold, nevralgia de nerv trigemen, cefaleea cluster etc.
  • Neurochirurgie, chirurgie spinală, chirurgia epilepsiei
  •  Psihiatrie, psihologie
  • Servicii complementare: cardiologie, reumatologie, recuperare medicală, yoga

Clinica Neuroaxis are medici specializați în explorari functionale: electromiografie - EMG (dr. Ionela Codiță, dr. Oana Morari), ecografie Doppler (dr. Cristina Herțea, dr. Georgiana Marin, dr. Andreea Mitu), electroencefalografie –EEG (dr. Ioana Mîndruță, dr. Laura Crăciun).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Clinica Neuroaxis: servicii profesionale și medici supraspecializați în subdomeniile neurologiei