Antena Meniu Search
x

Coadă de ambulanțe la Institutul "Matei Balș", în plină pandemie

În plină pandemie de coronavirus, la Institutul "Matei Balș" din București se fomează cozi de ambulanțe. Un medic infecționist a surprins momentul în care mașinile s-au aliniat în fața compartimentului de primiri urgențe, suprasolicitat din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.08.2020, 13:09

Coadă de ambulanțe la Institutul "Matei Balș", în plină pandemie
Imagine surprinsă la compartimentul de primiri urgențe al Institutului "Matei Balș" - Sorin Enii via Facebook
  • Institutul "Matei Balș" din Capitală, în prima linie a luptei cu virusul
  • Peste 1.400 de noi persoane diagnosticate cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

Pe imaginea surprinsă în cursul zilei de joi se pot observa nouă ambulanțe care stau la coadă, în plină zi, pentru a aduce pacienți la institutul specializat în boli infecțioase și devenit unitate vitală în lupta cu SARS-CoV-2.

De altfel, pe 13 august s-a înregistrat un record al numărului de îmbolnăviri în România - 1.454. Astăzi, noile cazuri raportate sunt ceva mai puține - 1.415.

"În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.415 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 44 de decese (29 bărbați și 15 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Caraș – Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Autoritățile precizează că un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, cinci decese la categoria de vârstă 40-49 ani, patru decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și opt decese la categoria de peste 80 de ani.

Potrivit buletinului de presă al Grupului de Comunicare Strategică, 43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Citește și 

Bilanț coronavirus în România, 14 august. Peste 1.400 de cazuri noi și 44 decese, în ultimele 24 de ore

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Coadă de ambulanțe la Institutul "Matei Balș", în plină pandemie