Antena Meniu Search
x

Autoritatea de reglementare din Statele Unite a aprobat comercializarea dispozitivelor IQOS

FDA (n.r. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite) a aprobat comercializarea dispozitivelor IQOS în Statele Unite, potrivit unui comunicat de presă publicat la sfârșitul lunii trecute pe site-ul agentiei de reglementare.

de Redactia Observator

la 08.05.2019, 14:11

Comercializarea dispozitivelor IQOS, aprobată
Comercializarea dispozitivelor IQOS a fost aprobată

FDA (n.r. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite) a aprobat comercializarea dispozitivelor IQOS în Statele Unite, potrivit unui comunicat de presă publicat la sfârșitul lunii trecute pe site-ul agentiei de reglementare.

PMI (n.r. Philips Morris International) a depus două cereri la agenția de reglementare americană și a primit undă verde pentru prima dintre acestea, urmând ca și a doua să fie analizată în scurt timp, potrivit comunicatului remis de FDA.

Aprobarea primei cereri formulate de PMI, pentru comercializarea dispozitivului, e un semnal foarte bun pentru piața IQOS și înseamnă, în cuvinte mai simple, că PMI va avea, de acum înainte, dreptul să vândă și în Statele Unite dispozitivele IQOS alături de rezervele de tutun HEETS.

A doua cerere formulată de companie, pentru promovarea acestui dispozitiv ca fiind mai puțin nociv decât țigările clasice, urmează să fie analizată în perioada imediat următoare, însă chiar și în lipsa acestei aprobări, decizia FDA în privința comercializării reprezintă un pas important pentru viitorul dispozitivelor IQOS.

Comunicatul FDA a mai arătat că, potrivit rezultatelor analizei efectuate „in-house” de agenția de reglementare, produsele IQOS conțin mai puține chimicale, comparativ cu cele conținute în fumul de țigară. De asemenea, nivelul toxinelor eliberat de aerosolul IQOS este mai mic decât nivelul celor prezente în țigările clasice.

Agenția a mai specificat și că țigările clasice conțin un procent de nicotină asemănător cu cel din IQOS-uri, prin urmare FDA estimează că fumătorii adulți care aleg IQOS vor putea face tranziția definitivă spre acest dispozitiv fără niciun fel de probleme.

În ceea ce privește modul de comercializare, IQOS va avea de respectat un set de reguli stricte. Mai precis, IQOS va fi obligat să ofere rapoarte periodice către FDA în care să detalieze modul în care vor promova produsul, mesajul pe care îl vor inscripționa pe etichete, precum și alte posibile planuri de marketing. În acest fel FDA se asigură de faptul ca produsele IQOS vor fi promovate doar către fumătorii adulți.

Cum funcționează IQOS

Dispozitivele IQOS pot fi o soluție pentru persoanele care nu vor să renunțe la fumat, dar în același timp caută o alternativă mai bună. Potrivit companiei producătoare, sistemul de încălzire al acestui dispozitiv conține o lamelă specială, din ceramică și aur, care încălzește tutunul până la o temperatură de până la 350  grade Celsius. În prezent aceste dispozitive sunt disponibile pe aproximativ 40 de piețe la nivel global și, potrivit experților citați de CNBC, ponderea IQOS-urilor va crește până în anul 2025 cu până la 42%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Autoritatea de reglementare din Statele Unite a aprobat comercializarea dispozitivelor IQOS