Antena Meniu Search
x

Compania Moderna a anunțat cât va costa o doză din vaccinul său anti-Covid

Compania farmaceutică americană Moderna a anunțat ce preț va avea o doză din vaccinul său anti-Covid, despre care preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spunea că ar urma să fie aprobat la jumătatea lunii decembrie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.11.2020, 19:03

Compania Moderna a anunțat cât va costa o doză din vaccinul său anti-Covid
Compania Moderna a anunțat cât va costa o doză din vaccinul său anti-Covid - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Costul final va fi stabilit în funcţie de volumul comandat.
  • UE ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor Moderna şi Pfizer / BioNTech în decembrie.

Cu o eficienţă de 94.5%, vaccinul dezvoltat de compania Moderna a fost al doilea care a depăşit aşteptările, după cel dezvoltat de Pfizer-BioNTech. Iar şeful companiei a anunţat că preţul pentru guvernele ţărilor care doresc vaccinul va fi între 25 şi 37 de dolari pentru o doză. 

Costul final e decis în funcţie de volumul comandat.

„Vaccinul nostru costă aproximativ la fel ca un vaccin contra gripei", a declarat Stephane Bancel, CEO Moderna.

Compania lui Stephane Bancel a trecut a treia fază a studiilor clinice.

Vaccinul va ajunge şi în Europa. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spunea că acest vaccin ar urma să fie aprobat la jumătatea lunii decembrie. Comisia European are deja 5 contracte de precomandă cu companii care sunt aproape de finalizarea unui vaccin, scrie Mediafax.

Totul depinde, însă, de rezultatele evaluării pe care Agenţia Europeană a Medicamentelor o va face celor două vaccinuri anti-COVID.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) este „în discuţii zilnice cu FDA (organismul similar din Statele Unite) pentru a sincroniza evaluările vaccinurilor anti-Covid”, a spus Ursula von der Leyen într-o conferinţă de presă.

"Dacă toate procedurile merg fără probleme, EMA ar putea autoriza punerea pe piaţă a vaccinurilor Pfizer / BioNTech şi Moderna din a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020," a mai declarat aceasta. Întrebată despre posibila utilizare în UE a vaccinului dezvoltat în Rusia, Ursula von der Leyen a fost foarte precaută: „Orice vaccin trebuie supus procedurii de autorizare a EMA, cu transparenţă completă.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Compania Moderna a anunțat cât va costa o doză din vaccinul său anti-Covid