Antena Meniu Search
x

Confruntările militare au reizbucnit în estul Ucrainei

În pofida armistiţiului aflat în vigoare din 15 februarie, şapte militari ucraineni au fost ucişi în ultimele 48 de ore în atacuri insurgente

În pofida armistiţiului aflat în vigoare din 15 februarie, şapte militari ucraineni au fost ucişi în ultimele 48 de ore în atacuri insurgente. 

Alianţa Nord-Atlantică este "preocupată" de reizbucnirea confruntărilor armate în estul Ucrainei, afirmă generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al forţelor NATO din Europa, somând Rusia să înceteze alimentarea conflictului.

"Suntem preocupaţi de noile confruntări militare din Ucraina. Este esenţial ca toate părţile să se retragă în spatele liniei frontului în mod verificabil; Rusia trebuie să înceteze alimentarea conflictului", a declarat Philip Breedlove prin Twitter.

"Un militar ucrainean a fost ucis, iar doi au fost răniţi în ultimele 24 de ore, în estul ţării", a declarat, potrivit Reuters, Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

Alţi şase militari ucraineni au murit în confruntări marţi. Armata ucraineană şi insurgenţii separatişti se acuză reciproc de intensificarea atacurilor.

Insurgenţii proruşi au anunţat că au pierdut cel puţin un combatant în ultimele 24 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Confruntările militare au reizbucnit în estul Ucrainei