Antena Meniu Search
x

CONTESTAŢII BAC 2016. Cum se recorectează lucrările şi când primesc elevii punctaj în plus

REZULTATE BAC 2016 EDU.RO. Candidații care au susținut examenele în ultimele trei săptămâni urmează să afle astăzi primele rezultate oficiale, având apoi la dispoziție patru ore pentru a depune contestații.

REZULTATE BAC 2016 EDU.RO. Candidații care au susținut examenele în ultimele trei săptămâni urmează să afle astăzi primele rezultate oficiale, având apoi la dispoziție patru ore pentru a depune contestații.

REZULTATE BAC 2016 EDU.RO. Conform calendarului BACALAUREAT 2016, contestaţiile vor putea fi depuse după afişarea primelor

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Între 13 și 15 iulie urmează să fie rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

REZULTATE BAC 2016 EDU.RO. Elevii au la dispoziţie doar patru ore să depună contestaţie, în cazul în care consideră că nota nu este cea meritată. Totuși, candidații trebuie să verifice încă o dată baremul de corectare, deoarece lucrările vor fi corectate de un alt profesor, iar nota finală poate să fie chiar mai mică decât cea obţinută iniţial.

REZULTATE BAC 2016 EDU.RO. Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

REZULTATE BAC 2016 EDU.RO. După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.

REZULTATE BAC 2016 EDU.RO. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

REZULTATE BAC 2016 EDU.RO. Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

REZULTATE BAC 2016 EDU.RO. Rezultatele finale BAC 2016 vor fi afișate pe 16 iulie, după rezolvarea contestațiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » CONTESTAŢII BAC 2016. Cum se recorectează lucrările şi când primesc elevii punctaj în plus