Antena Meniu Search
x

Controlorii de trafic aerian intră azi în GREVĂ DE AVERTISMENT şi ameninţă cu GREVA GENERALĂ. Vezi ce zboruri vor fi afectate

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) va declanşa, astăzi, o grevă de avertisment, deoarece contractul colectiv de muncă a expirat din data de 1 septembrie 2016, dar şi pentru că nu s-a ajuns la nicio înţelegere în privinţa revendicărilor salariaţilor.

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) va declanşa, astăzi, o grevă de avertisment, deoarece contractul colectiv de muncă a expirat din data de 1 septembrie 2016, dar şi pentru că nu s-a ajuns la nicio înţelegere în privinţa revendicărilor salariaţilor.

ATSR îşi cere scuze public pentru "disconfortul" care va fi creat azi cu ocazia grevei de avertisment de două ore, declanşată de către angajaţii ROMATSA, regia de stat care se ocupă cu dirijarea traficului aerian din România, însă precizează că acţiunea este urmarea unei "lungi bătălii pentru păstrarea prestigiului instituţiei, pentru depolitizarea şi decăpuşarea ei".

Sindicaliştii spun că nu urmăresc avantaje materiale, ci siguranţa locului de muncă, avertizând că înmulţirea zborurilor pe teritoriul românesc şi diminuarea numărului de controlori de trafic constituie un atac la adresa siguranţei traficului.

"Nu urmărim avantaje materiale, ci siguranţa locului de muncă, în condiţiile în care, din cauza unui management defectuos, se ajunge cu paşi programaţi la faliment şi înstrăinare. Au vândut pământul, urmează cerul?", se arată într-un comunicat de presă al ATSR, citat de News.ro.

Potrivit documentului, sindicaliştii avertizează că înmulţirea zborurilor pe teritoriul românesc şi diminuarea numărului de controlori de trafic constituie, în acest moment, un atac la adresa siguranţei traficului, cu toate eforturile pe care angajaţii ROMATSA le depun pentru a gestiona eficient traficul din spaţiul aerian românesc.

"De aceea, rugăm publicul larg să ne înţeleagă şi să fie alături de noi în acest demers care ne priveşte pe toţi, familiile noastre, copiii noştri... Nu vrem să mai pozăm în vinovaţi din cauza incompetenţei, indolenţei şi a lipsei de răspundere a unor indivizi necalificaţi pentru posturile de conducere pe care le ocupă în diverse instituţii ale statului", se mai arată în comunicat. 

Angajaţii Romatsa vor declanşa greva de avertisment în intervalul orar 11.00 - 13.00.

În timpul grevei se va asigura mai mult de o treime din activitatea normală a ROMATSA, iar organizatorii acesteia, respectiv comisia de negociere a sindicatului ATSR, au disponibilitatea de a continua negocierile cu patronatul în vederea soluţionării revendicărilor. 

"Personalul CTA participant la grevă va asigura o treime din activitate în intervalul 11:00-13:00, prin măsuri de control al fluxurilor de trafic aerian asigurate prin intermediul organismelor corespunzătoare ale EUROCONTROL, în baza notificării corespunzătoare din partea ROMATSA", se arată în document. 

Greva controlorilor de trafic aerian nu va afecta zborurile monarhilor, şefilor de stat, premierilor şi miniştrilor, zborurile misiunilor de căutare şi salvare, zborurile militare, zborurile umanitare şi zborurile de poliţie aeriană. 

În cazul în care greva de avertisment nu are ca efect soluţionarea revendicărilor şi încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă, va fi declanşată greva propriu-zisă, avertizează ATSR

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Controlorii de trafic aerian intră azi în GREVĂ DE AVERTISMENT şi ameninţă cu GREVA GENERALĂ. Vezi ce zboruri vor fi afectate