Antena Meniu Search
x

Încă doi copii, de 3 şi 5 luni au murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 52

Un copil în vârstă de 3 luni din Iaşi şi un altul în vârstă de 5 luni din Vrancea au murit din cauza rujeolei, numărul deceselor ajungând la 52

Încă doi copii, de 3 şi 5 luni au murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 52
Încă doi copii, de 3 şi 5 luni au murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 52

Un copil în vârstă de 3 luni din Iaşi şi un altul în vârstă de 5 luni din Vrancea au murit din cauza rujeolei, numărul deceselor ajungând la 52. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, de la debutul epidemiei s-au înregistrat 12.799 de cazuri de rujeolă, în ultima săptămână fiind raportate 151 de cazuri nou confirmate în Bucureşti şi în 18 judeţe.

CNSCBT a anunţat vineri alte două decese cauzate de rujeolă, fiind vorba dspre un copil de 3 luni din Iaşi şi de un altul în vârstă de 5 luni din Vrancea. Mama copilului din Iaşi a fost, de asemenea, confirmată serologic cu rujeolă, precizează CNSCBT.

Copiii nu erau vaccinaţi, întrucât primul vaccin ROR se face la 9 luni.

În perioada 30 aprilie – 4 mai au fost raportate 151 de cazuri nou confimate în Bucureşti şi în 18 judeţe, cele mai multe fiind în judeţul Vrancea (32), Buzău (26), Constanţa (25) şi Braşov (14). Au mai fost cazuri de rujeolă şi în judeţele Iaşi (9), Neamţ (8), Argeş (7), Olt (6), Galaţi (4). De asemenea, câte trei cazuri au fost confirmate în judeţul Alba şi în Capitală, câte două în judeţele Brăila, Dâmboviţa, Dolj, Harghita, Maramureş şi Tulcea şi câte unul în Bacău şi Sibiu.

Numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 12.799.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Încă doi copii, de 3 şi 5 luni au murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 52