Antena Meniu Search
x

6 copii din Vaslui au rămas la mila sorţii, după ce tatăl lor s-a luptat cu poliţiştii, opunându-se arestării (Video)

Şase copii din Vaslui au nevoie de ajutor pentru a supravieţui şi a merge la şcoală, după ce tatăl lor, principalul sprijin financiar al familiei, a stat în arest preventiv 4 luni de zile pentru că s-ar fi împotrivit atunci când poliţiştii au încercat să-l aresteze.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 04.09.2019, 23:35

Şase copii din Vaslui au nevoie de ajutor pentru a supravieţui şi a merge la şcoală, după ce tatăl lor, principalul sprijin financiar al familiei, a stat în arest preventiv 4 luni de zile pentru că s-ar fi împotrivit atunci când poliţiştii au încercat să-l aresteze.

Un apel de ajutor a fost lansat către Episcopia Huşilor.

Deznodământ în cazul de ultraj de la Pochidia, 6 copii au nevoie de ajutor

Nechifor Iulian din Pochidia, judeţul Vaslui, tată a 6 copii, a fost arestat în luna mai după ce s-a împotrivit arestării. Poliţiştii veniţi să aplaneze un conflict au susţinut că bărbatul l-ar fi împins pe unul dintre ei într-un gard, încercând să lovească o persoană. Poliţiştii au intervenit şi l-au condus în autospeciala de Poliţie, cu care au mers la secţie.

Ajuns în faţa secţiei de Poliţie, bărbatul a ieşit, cerând explicaţii de ce a fost arestat, moment în care a fost lovit de unul dintre poliţişti şi pus la pământ.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Odată ajunşi în faţa postului de poliţie, bărbatul nu a urmat dispoziţiile poliţiştilor, a coborât din autospeciala de poliţie, devenind agresiv atât verbal, cât şi fizic. Totodată, acesta a adresat injurii la adresa celor doi poliţişti, încercând să-l lovească pe unul dintre agenţii de poliţie. Imediat, poliţiştii au procedat la imobilizarea bărbatului, care a opus rezistenţă procedurii de încătuşare. Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Bârlad, în vederea luării măsurilor legale faţă de acesta", informau poliţiştii la momentul evenimentului.

Familia bărbatului ar fi vândut în 4 luni de zile, cât a stat în arest preventiv tatăl celor 6 copii, tot ce avea de preţ pentru a acoperit cheltuielile de judecată şi nevoile zilnice, având în vedere că bărbatul era singura sursa de venit a familiei.

Mai mult, el a fost condamnat după 4 luni de arest preventiv, pe 4 septembrie, la 13 luni de închisoare cu suspendare, fiind obligat să plătească şi 1000 de lei pentru fiecare agent ultragiat, dar să presteze şi muncă în folosul comunităţii timp de 60 de zile.

Astfel, familia nu mai are cum să îi întreţină corespunzător pe cei şase copii şi nici să-i ţină la şcoală pe patru dintre ei, care au rezultate foarte bune la învăţătură. 

Un apel a fost făcut deja către Episcopia Huşilor, prin Asociaţia socială de pe lângă Episcopie, să-i ajute pe cei patru elevi cu rechizite şi alimente până când tatăl lor va putea să-si revină financiar, precizează vremeanoua.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » 6 copii din Vaslui au rămas la mila sorţii, după ce tatăl lor s-a luptat cu poliţiştii, opunându-se arestării (Video)