Antena Meniu Search
x

Copil de 6 ani, înfometat până la moarte de părinți. Avea doar 7 kg când s-a stins din viață

Ies la iveală detalii înfiorătoare în cazul părinților din Illinois, Statele Unite, care și-au înfometat copilul de 6 ani până la moarte. Cei doi au fost condamnați la 45 de ani de închisoare.

Părinții, condamnați la 45 de ani de închisoare
Cei doi părinți din Illinois, Statele Unite, și-au înfometat cu premeditare copilul - bnd.com

Ies la iveală detalii înfiorătoare în cazul părinților din Illinois, Statele Unite, care și-au înfometat copilul de 6 ani până la moarte. Cei doi au fost condamnați la 45 de ani de închisoare.

Atunci când micuțul Liam Roberts, 6 ani, s-a stins din viață, flămând, purta o cămașă făcută pentru copii de 2 ani. Avea doar 7 kilograme la momentul tragediei, o treime din cât ar fi fost normal pentru vârsta lui.

Anchetatorii susțin că băiețelul a fost înfometat cu premeditare de către tatăl său și mama sa vitregă, ca o formă de a-l pedepsi. Pentru fapta lor, Michael Roberts a primit pe 16 ianuarie 25 de ani de închisoare, în timp ce Georgena Roberts a fost condamnată la două decenii de detenție.

Ultima masă completă, cu 1 an înainte de a muri

Potrivit bnd.com, care-l citează pe șeful poliției din Jerseyville, copilul a primit ultima masă completă cu un an înainte de data la care s-a stins din viață, în noiembrie 2017.

Lui Liam îi plăcea bologna, iar tătăl său i-ar mai fi dus câteodată mâncare pe ascuns, fără știința femeii. Când era prins, între cei doi izbuncnea un conflict intens pe tema mâncării. Avocatul femeii, însă, susține că și aceasta i-ar fi dat alimente pe ascuns.

Liam avea doar 7 kilograme atunci când medicii de la spitalul în care a murit au sesizat poliția cu privire la un presupus abuz. Copilul fusese transportat la unitatea medicală în ultima clipă, iar specialiștii nu i-au mai putut salva viața.

În apărarea lui, Michael Roberts susține că lucra 70 de ore pe săptămână pentru a-și întreține familia, însă "a eșuat să-i satisfacă lui Liam nevoile de bază". "Nu trece nicio zi fără să-mi regret greșelile. Liam era prietenul meu special... Știu că Liam e mort pentru că nu am fost destul de curajos să îl protejez", a declarat el, în fața judecătorilor.

"Inima mea e sfâșiată"

Și mama vitregă a copilului pare a avea regrete. "Inima mea e sfâșiată. Onorată instanță, în cer iertare pentru acțiunile și inacțiunile mele", a mărturisit ea. 

Avocatul femeii a precizat că aceasta se afla într-o situație stresantă după căsnicia cu Michael, după ce i se spusese că trebuie să stea acasă și să aibă grijă de copii. În plus, în trecut ar fi avut mai multe relații în care fusese dominată de parteneri. "Asta s-a întâmplat și acum", a explicat avocatul.

Șeful poliției a declarat în timpul procesului că băiatul ar fi fost pedepsit pentru că și-ar fi făcut nevoile pe podea. Ceilalți copii ai familiei, 5 la număr, nu au avut de suferit.

"Trebuie să ne amintim că prin acțiunile acestor doi indivizi, copiii nu l-au pierdut doar pe Liam, ci au priedut și părinții, care nu-i vor vedea crescând. Le dorim acestor micuți tot ce este mai bun și sperăm să treacă peste acest moment", au precizat procurorul din districtul Jersey și șeful poliției din Jerseyville, într-o declarație comună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Copil de 6 ani, înfometat până la moarte de părinți. Avea doar 7 kg când s-a stins din viață