Antena Meniu Search
x

Cabinetul stomatologic din Piteşti unde a intrat în comă un copil, după ce a fost anesteziat, verificat de autorităţi

DSP Argeș informează că a dispus verificări la clinica stomatologică unde un copil de 4 ani a intrat în comă, după anestezia efectuată de dentist. 

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 12.02.2020, 18:02

Un medic face o intervenţie stomatologică
Copil de 4 ani în moarte cerebrală, după ce a fost anesteziat la dentist - Foto Profi Media
  • Copil de 4 ani în moarte cerebrală, după o anestezie la dentist

DSP Argeș informează că a dispus verificări la clinica stomatologică unde un copil de 4 ani a intrat în comă, după anestezia efectuată de dentist. Copilul a fost transportat imediat la Bucureşti, la spitalul Grigore Alexandrescu, unde a intrat în moarte cerebrală şi este ţinut în viaţă doar de aparate.

Cabinetul stomatologic unde un copil a intrat în comă a fost notificat de DSP Argeş, care a demarat verificări pentru a afla dacă anesteziile se fac conform legii. Dacă reprezentanții clinicii din Pitești refuză să se conformeze oricărei decizii pe care o ia DSP-ul, ministrul Sănătăţii a precizat că aceștia riscă dosar penal.

Cabinet stomatologic verificat la Piteşti, după ce un copil a intrat în comă

Ministrul Sănătății a anunţat că tragedia copilului din Piteşti, intrat în comă pe scaunul dentistului, după anestezie, nu trebuie să se repete, catalogând comportamentul medicului ca un "derapaj".

Victor Costache a precizat că ministerul a luat măsuri ferme, iar DSP Argeş o să verifice clinica respectivă. De asemenea, o anchetă este în curs, iar ministrul precizează că va avea o întâlnire cu reprezentanţii medicilor stomatologi, pentru ca aceste situaţii să fie prevenite şi să nu se mai întâmple.

De asemenea, ministrul a precizat că substanţa cu care a fost anesteziat copilul nu se putea folosi decât în spital, sub o monitorizare foarte atentă, dar în niciun caz nu trebuia să fie folosită în cabinetele stomatologice.

Reamintim că un copil de 4 ani a fost dus de părinţi la dentist, iar după anestezia efecutată de medic, copilul a intrat în comă, iar astistenta a sunat imediat la 112, cerând ajutor. Copilul a fost dus iniţial la spitalul din Piteşti, însă starea foarte gravă i-a determinat pe medici să-l transfere de urgenţă la Bucureşti, unde se află şi acum, ţinut în viaţă doar de aparate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cabinetul stomatologic din Piteşti unde a intrat în comă un copil, după ce a fost anesteziat, verificat de autorităţi