Antena Meniu Search
x

Coronavirus 24 martie. 794 de cazuri de coronavirus, 12 decese înregistrate în România

Klaus Iohannis a anunțat no restricții de circulaţie pentru români. Astfel, potrivit președintelui, toate recomandările din Ordonanța militară devin obligații.

de Redactia Observator

la 24.03.2020, 23:46

Medici în costum de protecţie
Restricțiile de circulație au intrat în vigoare în România - Profi Media
  • În românia au intrat în efect restricțiile impuse populației, pentru limitarea propagării noului coronavirus.

Ce știm până acum:

- 12 decese și 794 de cazuri confirmate în țară

- Restricțiile de circulație devin obligatorii şi pe timpul zilei în România

- Italia anunță încă 743 morți, ridicând totalul deceselor la 6.820​

Ora 22.43: Încă două decese au fost confirmate în România, este vorba despre o femeie de 64 de ani din Suceava și de un bărbat de 74 de ani din Ialomița. Grupul de Comunicare Strategică anunță o eroare în comunicatul anterior: unul dintre pacienții decedați a mai fost menționat zilele trecute, astfel că, din greșeală, a fost anunțat de 2 ori. Bilanțul total al deceselor în România este acum de 12.

Ora 22.40: Raed Arafat anunță că sunt 794 cazuri de coronavirus confirmate în România și 11 decese.

Ora 22:00 - Autoritățile române au emis Ordonanța Militară 3, care, cu unele excepții, interzice circulația persoanelor în România începând de miercuri. Ministrul de Interne a anunțat că circulația persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani este permisă numai în intervalul orar 11-13, cu unele excepții. În acest interval orar, circulația persoanelor peste 65 de ani este motivată numai pentru asigurarea de bunuri care țin de necesitățile de bază, pentru asistență medicală de urgență. De asemenea, este permisă circulația în acest interval orar pentru deplasări scurte în apropierea locuinței, dar și pentru nevoile animalelor de companie. Este permisa circulația și în afara intervalului 11-13, daca acest lucru se face în interes profesional sau pentru organizarea de activități agricole.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ora 21.35: Încă trei decese ale unor pacienți cu coronavirus au fost anunțate de Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre trei pacienți din Suceava, toți internați la Spitalul Județean din oraș, devenit între timp focar de Covid-19. Sunt doi bărbați, de 59 și 71 de ani și o femeie de 80 de ani. Bărbatul de 59 de ani a murit duminică, ceilalți doi luni. În total, sunt 11 pacienți cu coronavirus decedații în România.

Ora 21:20 - 894 vindecați de coronavirus în Italia, într-o singură zi, peste 8300 în total

Ora 19:40 - Premierul Ludovic Orban a anunțat, într-o informare de presă, că va exista un interval orar în care pensionarii, persoanele peste 65 de ani, vor putea părăsi locuința.

Ora 19:30 - Autoritățile italiene au anunțat încă 743 de morți, din cauza noului coronavirus, în 24 de ore, ridicând totalul deceselor la 6.820.

Ora 18:40 - Numărul de cazuri de coronavirus din Italia este probabil de zece ori mai mare decât cel comunicat oficial, a declarat șeful agenției care adună datele despre îmbolnăvirile cu Covid-19 din Peninsulă, transmite Reuters. Declarația a fost făcută marți, odată cu anunțarea noilor măsuri care obligă populația să stea acasă.

Ora 18.00 - Observator Update: Informațiile orei 18:00 despre coronavirus în România și în lume, transmise de Mădălina Iacob.

Ora 17.30 - Un pacient cu coronavirus a fost aplaudat de medicii de la un spital spaniol, după ce a reușit să respire singur, fără ajutorul echipamentelor mecanice. Momentul emoționant s-a petrecut la Spitalul Clinic San Carlos din Madrid. Pe imaginile surprise se poate observa cum personalul medical îl deconectează pe pacient de la respirația artificială, iar acesta respiră sigur, un prim pas în vindecarea de Covid-19.

 Ora 17.00- Românii sunt aduși în continuare din Italia, al patrulea avion urmând să sosească marți seară pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, la Constanța. Autoritățile precizează că pasagerii vor fi transportaţi sub escortă, la centrul de carantinare din localitatea Techirghiol.

Ora 16.40- Primul ministru din India, Narendra Modi, a decretat carantină naţională pentru 1,3 miliarde de oameni din țară timp de 21 de zile din cauza pandemiei covid-19.

Ora 16.20- Klaus Iohannis a transmis un mesaj medicilor și managerilor de spitale din toată țara, în contextul răspândirii cazurilor de coronavirus. Președintele a făcut apel la calm, pentru a evita panica, dar a subliniat importanța pregătirii chiar și pentru un scenariu extrem - cel în care spitalele nu vor mai face față numărului de pacienți.

Ora 16.10- Observator Update: Informațiile orei 16:00 despre coronavirus în România și în lume, transmise de Mădălina Iacob.

Ora 15.50- Benzinăriile urmează să fie închise treptat în Italia, începând de miercuri, cu cele de pe autostrăzi, din cauza epidemiei Covid-19.

Ora 15.40- Militari spanioli au descoperit persoane în vârstă abandonate - iar uneori moarte în pat - în aziluri de bătrâni afectate de epidemia noului coronavirus, a anunţat ministrul spaniol al Apărării Margarita Robles, relatează AFP. 

Ora 15.20- Egiptul instaurează o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, începând de de miercuri, timp de două săptămâni, în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus

Ora 15.10- Un bărbat din București s-a filmat în timp ce suna la 112, un apel fals legat de infectarea cu coronavirus. Bărbatul a crezut că face o glumă, dar asta l-a costat foarte mult. Ce i-a răspuns operatoarea vedeţi AICI.

Ora 15.00- Observator Update: Informațiile orei 15:00 despre coronavirus în România și în lume, transmise de Mădălina Iacob.

Ora 14.40- Un preot italian de 72 de ani, infectat cu coronavirus, a murit la Spitalul din Lovere, Bergamo, regiunea cea mai afectată din Peninsulă. Părintele Giuseppe Berardelli a făcut un gest de altruism extrem, cedând ventialtorul mecanic unui pacient mai tânăr, de asemenea infectat cu coronavirus.

Ora 14.20- Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate oficial până în 2021, anunţul fiind confirmat oficial de Comitetul Olimpic Internațional.

Ora 14.00- Spania înregistrează aproape 40.000 de contaminări cu noul coronavirus, mai multe cu 20% într-o zi. Bilanţul deceselor a ajuns la 2.696 de morţi

Ora 13.50- Bilanţului morţilor din cauza covid-19 în Iran se apropie de 2.000, iar al contaminărilor creşte la 24.811, anunţă Guvernul

Ora 13.28- Klaus Iohannis anunță că restricțiile de circulație devin obligatorii și pe timpul zilei, de miercuri. Persoanele peste 65 de ani vor sta acasă

Ora 13.20- 79 de oameni s-au vindecat de coronavirus în România, 6 în ultimele 24 de ore. E bilanțul anunțat de Grupul de Conunicare Strategică.

ORa 13.10: Observator Update: Informațiile orei 13:00 despre coronavirus în România și în lume, transmise de Mădălina Iacob.

Ora 13.00- România a confirmat marți 186 de cazuri noi de coronavirus. Astfel, numărul persoanelor infectate în țara noastră a ajuns la 762

Ora 12.32- La Spitalul Judeţean Suceva, 72 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus. În această dimineață, zeci de medici și asistente au luat cu asalt unitatea spitalicească, pentru a fi testați.

Ora 12.20- Purtătorul de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății spune că 85% din cazurile de coronavirus raportate în ultimele 24 de ore au fost din Europa și Statele Unite.

Ora 12.10- În Thailanda au fost confirmate 106 cazuri noi de coroanvirus şi încă treid ecese, a declarat un oficial al Ministerului Sănătăţii. Bilanţul total a ajuns la 827 de cazuri şi 4 victime în urma infectării cu noul coronavirus.

Ora 12.00- Observator Update: Informațiile orei 12:00 despre coronavirus în România și în lume, transmise de Francesca Simionescu.

Ora 11.40- Wizz Air a anunțat astăzi că începând cu data de 25 martie 2020, ora locală 00.00, va suspenda toate operațiunile de la bazele din Timișoara, Craiova și Sibiu până la 1 mai. Măsurile sunt luate ca urmare a restricțiilor din partea autorităților române cu privire la circulația cetățenilor străini în România în cadrul eforturilor de limitare a epidemiei de coronavirus. 

Ora 11.30- Cuba plasează toţi cei 32.500 de turişti străini prezenţi în ţară în izolare la hotel, până la repatriere.

Ora 11.00- Observator Update: Informațiile orei 11:00 despre coronavirus în România și în lume, transmise de Francesca Simionescu.

Ora 10.40- Un șofer român de TIR e infectat cu coronavirus, în Italia, și a vorbit despre izolare, felul cum a fost tratat de medici și cum a decis să nu interacționeze cu familia: "Nu mi-am văzut copiii și soția de pe 8 martie".

Ora 10.30- O tânără din Suceava, Alina Paicu, a cărei mamă așteaptă de zile bune rezultatul testului pentru coronavirus, a povestit pe Facebook drama prin care trece familia sa. Mama ei de 58 de ani a fost testată pentru coronavirus, în urmă cu mai multe zile, și nici până acum nu a primit rezultatul.

Ora 10.00- Observator Update: Informațiile orei 10:00 despre coronavirus în România și în lume, transmise de Francesca Simionescu.

Ora 09.35: Casa de modă italiană Gucci și cele franceze Saint Laurent și Balenciaga vor fabrica măști sanitare, pentru a contribui la combaterea pandemiei de coronavirus. Anunțul vine la câteva zile după ce proprietarul brandului Luis Vuiton, firma LVMH, a anunțat că fabrică gel dezinfectant pentru spitale.

Ora 09.30: Dosar penal in rem deschis la Suceava după ce 52 de cadre medicale ale Spitalului Județean de Urgență au fost confirmate cu coronavirus. Procurorii au deschis o anchetă pentru comiterea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu.

Ora 09.15: Încă 3 persoane au fost diagnosticate cu coronavirus în Buzău. Numărul pacienților cu Covid-19 în județ este de 5.

Ora 09.00- Observator Update: Informațiile orei 9:00 despre coronavirus în România și în lume, transmise de Francesca Simionescu.

Ora 08.55: Al optulea deces al unui pacient cu coronavirus a fost anunțat în această dimineață. Pacientul, în vârstă de 70 de ani, era internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova și suferea și de boli preexistente. Bărbatul s-a întors pe 7 martie din Italia împreună cu fiica sa, care e acum la izolare.

Restricțiile de circulație din Ordonanța militară au intrat în vigoare și se interzice persoanelor deplasarea în afara locuinței, între orele 22 si 6,  fără a avea asupra lor o declarație pe propria răspundere sau o urgență. Astfel, în intervalul orar 22.00 - 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței este permisă doar cu anumite excepții.

Autoritățile italiene au anunțat încă 601 morți,  din cauza noului coronavirus, bilanțul total al deceselor ajungând la 6.077. Cazurile totale de infecție cu coronavirus în Italia au ajuns la 63.927. Tot luni, autoritățile italiene au anunțat că 408 persoane s-au vindecat, ridicând totalul acestora la 7.432.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că pandemia de coronavirus accelerează. "Pandemia se accelerează", a declarat Ghebreyesus, în cadrul unei informări de presă, la sediul organizației din Geneva. "A fost nevoie de 67 de zile, de la primul caz raportat, pentru a ajunge la 100.000 de cazuri, 11 zile pentru încă 100.000 de cazuri și doar patru zile pentru alte 100.000 de cazuri", a declarat directorul general al OMS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Sanatate » Coronavirus 24 martie. 794 de cazuri de coronavirus, 12 decese înregistrate în România