Antena Meniu Search
x

Coronavirus, 26 februarie. 12 morți în Italia, numărul îmbolnăvirilor crește de la o oră la alta

Zeci de persoane sunt căutate de autorităţile române, după ce au intrat în contact cu un Italian care a fost în România şi a fost depistat pozitiv pentru coronavirus atunci când s-a întors în Italia.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 26.02.2020, 17:37

Un medic îmbrăcat în costum de protecţie face teste
Zeci de persoane sunt căutate de autorităţile române, după ce au intrat în contact cu italianul infectat - Foto Profi Media
  • zeci de persoane căutate de autorităţile române, după ce au intrat în contact cu italianul infectat.
  • Bilanţul deceselor provocate de coronavirus creşte în Italia

Ce știm până acum:

- zeci de persoane căutate, după ce au intrat în contact cu italianul infectat

- 12 morţi în Italia şi peste 370 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus

- aglomeraţie în supermarketurile româneşti, pentru provizii

- autorităţile române se declară pregătite pentru orice situaţie

- un vaccin pentru coronavirus a fost trimis spre testare

Update Autoritățile italiene au confirmat al 12-lea deces provocat de coronavirus. Un bărbat de 69 de ani din orașul Lodi, din apropiere de Milano, a murit în cursul zilei de miercuri. Numărul infecțiilor raportate a ajuns la 374.

Update Grecia a confirmat primul caz de coronavirus. Este vorba despre o femeie în vârstă de 38 de ani, care a fost depistată pozitiv în Salonic.

Update - Italianul infectat cu coronavirus a fost filmat de camerele de supraveghere în Primăria Drăguţeşti, judeţul Gorj. Bărbatul de 71 de ani a fost acolo pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale. Imaginile pot fi văzute AICI.

Update - O femeie care a venit din Italia, dintr-o zonă unde sunt mulţi bolnavi confirmaţi cu coronavirus, a fost luată de echipajul SMURD dintr-un mall din Bucureşti.

Update - Autoritățile au refăcut traseul italianului bolnav de coronavirus, în România. Bărbatul de 71 de ani a intrat în contact cu zeci de oameni din momentul în care a ajuns în Oltenia.

Update - Cetăţeanul italian de 71 de ani depistat cu coronavirus în Peninsulă după ce a călătorit în România, a făcut primele declaraţii. Bărbatul de 71 de ani spune că i-a fost frică, dar că acum este bine, nu mai are febră. Mai multe detalii, aici.

Update - Prefectul de Gorj a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost prelevate probe de la 13 persoane care au intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus. Alţi 19 oameni au fost izolaţi la domiciliu.

Update - Noaptea trecută, o cursă aeriană Wizz Air care trebuia să ajungă din Italia pe aeroportul din Craiova a fost anulată, aeronava ajungând în România doar cu echipajul de la bord. Este vorba despre avionul cu care cetăţeanul italian infectat s-a întors înapoi în Peninsulă şi care acum a fost dezinfectată de urgenţă.

Zeci de persoane sunt căutate de autorităţile române, după ce au intrat în contact cu un Italian care a fost în România şi a fost depistat pozitiv pentru coronavirus atunci când s-a întors în Italia. Dintre acestea, două persoane s-au prezentat la spitalul din Târgu Jiu, după ce au intrat în contact cu italianul. Cei doi sunt soţi şi soţie şi au fost izolaţi în secţia de boli infecţionase, demarându-se analizele pentru coronavirus.

De asemenea, rudele soţiei italianului de 71 de ani, o româncă în vârstă de 43 de ani, au fost supuse testării şi sunt în acest moment autoizolate la domiciliu.

11 morţi în Italia, 4 persoane au decedat într-o singură zi

Numărul morţilor de coronavirus din Italia s-a ridicat la 11, după decesul unei femei în vârstă de 76 de ani, depistată de coronavirus şi internată marţi la terapie intensivă.

Femeia a murit la spitalul din Treviso.

Pacienta avea afecţiuni majore, mai vechi, dezvoltând complicaţii respiratorii în ultimele ore petrecute în secţia de terapie intensivă, potrivit ansa.it.

Tot marţi, un hotel din stațiunea alpină Innsbruck, din Austria, a fost supus unui regim de carantină după ce o angajată de la recepție a fost depistată cu coronavirus, iar o femeie din Barcelona a fost testată pozitiv pentru coronavirus, devenind primul caz confirmat în Spania continentală.

Panică a fost şi în capitala României, bucureștenii începând să-și facă provizii, în așteptarea epidemiei de coronavirus. În unele hipermarket-uri din București rafturile de conserve și obiecte de strictă necesitate au fost golite de cumpărători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Coronavirus, 26 februarie. 12 morți în Italia, numărul îmbolnăvirilor crește de la o oră la alta