Antena Meniu Search
x

Coronavirusul își pierde potența și este din ce în ce mai puțin letal, potrivit unui reputat medic italian

Medicul Alberto Zangrillo, șeful Spitalului San Raffaele din Milano, crede că noul coronavirus își pierde potența și devine tot mai puțin letal.

de Redactia Observator

la 01.06.2020, 18:17

Un reputat medic italian crede că virusul începe să dispară - Profimedia
  • Alberto Zangrillo susține că virusul a slăbit considerabil
  • Medicul spune că Italia ar trebui să revină la normalitate

Într-un interviu televiziunea italiană RAI, citată de Reuters, medicul Alberto Zangrillo spune că, din punct de vedere clinic, virusul nu mai există în Italia.

Medicul invocă testele care s-au efectuat în ultimele zile și care ar arăta o încărcătură virală insignifiantă a virsului, din punct de vedere cantitativ, comparativ cu testele efectuate în urmă cu 30 sau 60 de zile.

"Trebuie să revenim la a fi o țară normală. Cineva trebuie să-și asume responsabilitatea pentru terorizarea țării. În realitate, virusul nu mai există din punct de vedere clinic în Italia.Testele, care s-au efectuat în ultimele 10 zile, au arătat o încărcătură virală, din punct de vedere cantitativ, absolut insignifiantă în comparație cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două luni", a declarat Alberto Zangrillo.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Zangrillo a spus că unii experți sunt prea alarmisti cu privire la perspectiva unui al doilea val de infecții, iar politicienii trebuie să țină seama de noua realitate.

Un al doilea medic din nordul Italiei a declarat agenției naționale de știri ANSA că, de asemenea, vede că coronavirusul slăbește.

"Puterea pe care virusul a avut-o acum două luni nu este aceeași putere pe care o are astăzi. Este clar că astăzi boala COVID-19 este diferită", a declarat Matteo Bassetti, șeful clinicii de boli infecțioase din spitalul San Martino din Genova.

Autoritățile italiene au reacționat imediat.

"În așteptarea dovezilor științifice pentru a susține teza că virusul a dispărut ... I-aș invita pe cei care spun că sunt siguri de acesta să nu provoace confuzie printre italieni. În schimb, ar trebui să invităm italienii să păstreze maximă precauție, să mențină distanțarea fizică, să evite grupurile mari, să se spele frecvent pe mâini și să poarte măști", a declarat Sandra Zampa, un subsecretar în cadrul ministerului sănătății.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Coronavirusul își pierde potența și este din ce în ce mai puțin letal, potrivit unui reputat medic italian